Kunst & Media Bewaar

Nieuwe editie Sinterklaasjournaal begint

Nieuwe editie Sinterklaasjournaal begint
© ANP

De eerste aflevering van het Sinterklaasjournaal is maandag te zien op tv. Dan komen kijkers er vermoedelijk achter hoe de assistenten van de Sint er dit jaar uit zien.

De NTR wil, net als voorgaande jaren, niks vooraf verklappen over de inhoud van het programma, dat elke dag is te zien om 18.00 uur op NPO Zapp.

"Laat ik het zo zeggen: we gaan voor een soort vijftig tinten grijs, maar dan anders," zei NTR-mediadirecteur Willemijn Francissen vorige maand. 

Sinterklaas zet zaterdag voet aan wal in het Friese Dokkum, waar de landelijke intocht dit jaar is. Dieuwertje Blok neemt wederom de presentatie van het programma voor haar rekening. Ze krijgt daarbij hulp van vaste verslaggever Jeroen Kramer en een nieuw gezicht, Charlie Chan Dagelet.

Demonstratie
Vorig jaar waren er gekleurde pieten te zien in het Sinterklaasjournaal. Die komen niet terug.

Voor de rol van assistent zijn onder anderen John Jones, Jeroen Spitzenberger, Harry Piekema, Mimoun Ouled Radi en Abbey Hoes gestrikt.

Tot nu toe is er in Dokkum één demonstratie aangekondigd tegen het hulpje van de sint. De actiegroep Kick Out Zwarte Piet houdt eerst een 'mars voor beschaving' in Dokkum en vervolgens een vreedzaam protest tegen racisme.

Tip Het Parool

Heb je een nieuwstip of nieuwsfoto? Voeg ons toe op Whatsapp. Liever mailen of anoniem tippen? Bekijk hier hoe dat kan.