Kunst & Media Bewaar

Nieuwe cover satirisch weekblad Charlie Hebdo blijkt hoax

De cover van Charlie Hebdo
De cover van Charlie Hebdo © Charlie Hebdo

De voorpagina van het satirische weekblad Charlie Hebdo zou openbaar zijn gemaakt. Op de zwarte cover -die niet echt blijkt te zijn- staat in witte letters geschreven: 'urgent recherche 6 dessinateurs', wat zoveel betekent als: met spoed zes cartoonisten gezocht.

Het beeld komt via sociale media voorbij, omdat mensen claimen dat het de nieuwe voorpagina van de nieuwste editie van het weekblad zou zijn. Het blijkt echter een eerbetoon van de Franse satirische tv-show 'Les Guignols de l'info'. 

Het tijdschrift verschijnt volgende week in een oplage van één miljoen, terwijl er normaal gesproken enkele tienduizenden exemplaren over de toonbank gaan. 

De mensen die de aanslag op hun redactie woensdag hebben overleefd, werken vanaf de redactie van Libération aan de nieuwst editie van het weekblad.

De redactie van Libération wordt zwaarbewaakt door de politie, die iedereen controleert bij de ingang van het pand. Ook de Nederlandse cartoonist Willem Holtrop is aanwezig. De sfeer is emotioneel en gespannen, zei Libération eerder.