Kunst & Media Bewaar

Nick & Simon en Kane winnen Gouden Harp

Kane. Foto © anp
Kane. Foto © anp © UNKNOWN

HILVERSUM - Nick & Simon, Tony Berk, VanVelzen en Kane hebben donderdagavond tijdens het Buma Harpen Gala 2011 een Gouden Harp gewonnen. De Zilveren Harpen gingen naar Caro Emerald, Frans Duijts en dj Sander van Doorn. Dat meldde organisator Buma Cultuur, opgericht ter promotie van Nederlandse muziek in binnen- en buitenland.

Caro Emerald was ook de winnaar van het beste Nederlandse lied van 2010 met A night like this. Net als vorig jaar en het jaar ervoor ontving André Rieu de Buma Exportprijs voor best verkopende Nederlandse artiest in het buitenland.

De Gouden Harp is een oeuvreprijs voor personen die zich gedurende hun carrière op bijzondere wijze verdienstelijk hebben gemaakt voor de Nederlandse muziek. De Zilveren Harpen zijn bedoeld om jonge artiesten aan te moedigen.

De onderscheidingen werden uitgereikt door onder anderen Marco Borsato, Guus Meeuwis en Boudewijn de Groot. De presentatie was in handen van Yolanthe Sneijder-Cabau. Naast optredens van de winnaars stonden artiesten als Alain Clark en Ellen ten Damme op het podium.

Het gala in Hilversum was live te zien bij de TROS op Nederland 3. (ANP)