Kunst & Media Bewaar

Michiel de Ruyter-regisseur gaat kinderboek verfilmen

Regisseur Roel Reine (rechts op de foto) op de set van speelfilm Michiel de Ruyter.
Regisseur Roel Reine (rechts op de foto) op de set van speelfilm Michiel de Ruyter. © ANP

Roel Reiné gaat het nieuwe kinderboek Stranders van zijn vrouw Iris Stobbelaar verfilmen. Dat hebben de regisseur en uitgeverij Ploegsma maandag bekendgemaakt.

Stobbelaar, die in Los Angeles woont en werkt, is zaterdag aanwezig bij de presentatie van het boek in Amsterdam. Stranders vertelt over Job, die het zo zat is om altijd maar op zijn zusje Kaatje te moeten passen. Op een dag komen zijn verwensingen uit en verdwijnt Kaatje naar een andere wereld vol monsters. Maar als Job daar zelf ook belandt, is er maar één manier om weer thuis te komen: hij zal zijn zusje moeten redden.

Het wordt de eerste maal dat regisseur Roel Reiné zich waagt aan een kinderfilm, al maakte hij twintig jaar geleden wel de succesvolle jeugdserie Fort Alpha. Reiné maakte de afgelopen jaren in Hollywood een groot aantal actiefilms en draaide onlangs in Nederland bioscoophit Michiel de Ruyter. 'Ik heb altijd al een spannende kinderfilm willen maken', zegt Reiné. 'Zeker nu mijn zoon acht jaar is geworden. Stranders bevat alle elementen voor een avontuurlijk, visueel spektakel.'

De regisseur draait op dit moment in Thailand de actiefilm Hard Target 2. Iris Stobbelaar is vooral bekend als theaterregisseur en actrice in tv-series als Sam Sam. Het is de bedoeling dat Stranders in 2017 grotendeels in Limburg wordt opgenomen. Acteurs zijn nog niet bekend.