Recensie
Make it happen **
© UNKNOWN

Make it happen **

Regie: Darren Grant
Met: Mary Elisabeth Winstead, Tessa Thompson, Riley Smith

Step up, Take the lead, Save the last dance, Raise your voice. Het zijn allemaal tienerfilms over jong en gemotiveerd, maar nog niet ontdekt talent. De gebiedende wijs geeft het al aan: als je verder wil komen, moet je het zelf doen!

Lauryn (Mary Elisabeth Winstead) is niet het eerste naïef-optimistische filmpersonage dat het gehucht waar ze is opgegroeid verlaat om carrière te maken - in dit geval als danser - in de Grote Stad. En dus vertrekt ze richting Chicago voor dansaudities. Dat verloopt desastreus, maar liever dan met hangende pootjes terugkeren. Ze vindt een administratieve baan in een burlesk dansbar. Dan valt op een avond een van de danseressen uit...

Mary Elisabeth Winstead (de dochter van Bruce Willis in de laatste Die Hard-film) is sympathiek, maar haar karakter blijft keurig en kleurloos. Daarnaast wordt er in een film over danspassie verdacht weinig gepassioneerd gedanst. En dat is wat ons bij dergelijke films juist moet afleiden van de flinterdunne plot, die onvermijdelijk afstevent op een mierzoet einde. Een gemiste kans voor een videoclipregisseur, die zijn eigen titel niet weet waar te maken. (BREGTJE SCHUDEL)

www.makeithappenmovie.com.au