Kunst & Media Bewaar

Kinderserie De Fabeltjeskrant komt terug in digitale versie

De digitale meneer de Uil
De digitale meneer de Uil © Rubinstein Pictures

De Fabeltjeskrant wordt door animatie- en mediabedrijf Rubinstein Pictures en Levita Productions in een nieuw digitaal jasje gestoken.

De bekende personages van de kinderserie, zoals Meneer de Uil, Juffrouw Ooievaar, Lowieke de Vos en Ed en Willem Bever, worden met driedimensionale animatietechnieken naar de 21ste eeuw gebracht.

Volgens de NOS moet de serie in 2018 weer op televisie komen. Dat jaar bestaat de Fabeltjeskrant 50 jaar. "Ik ben al heel lang bezig de serie terug te brengen," aldus Robin de Levita, zoon van bedenker Loek de Levita, tegenover de NOS.

"Eerst probeerden we het in de oude vorm, maar dat is nooit gelukt. Toen werd ik benaderd om het digitaal te maken." De Levita is momenteel in overleg met de omroepen.

1640 afleveringen
Aanvankelijk was hij sceptisch om een 3D-animatie te maken van de poppenserie. Maar 'vilt vertaalt zich heel goed naar digitaal. Meneer de Uil heeft nog steeds dezelfde look and feel'.

Van 1968 tot 1992 zijn er ruim 1640 aflevering van het kinderprogramma uitgezonden in meer dan veertig landen. Bekijk de bekende intro van de serie: