Stadsgids Bewaar

Kaarten voor Beyoncé in de Arena razendsnel weg

Beyoncé tijdens haar optreden op de Super Bowl, eerder deze maand.
Beyoncé tijdens haar optreden op de Super Bowl, eerder deze maand. © ANP

De kaarten voor de show van Beyoncé waren maandagochtend binnen twintig minuten uitverkocht. De Amerikaanse zangeres staat zaterdag 16 juli in de Amsterdam Arena.

Concertorganisator Mojo heeft inmiddels een wachtlijst geopend voor mensen die geen kaartjes hebben kunnen bemachtigen. Kaartverkoper Ticketmaster meldt dat de organisatie een tweede show probeert te regelen.

Om 10 uur 's ochtends gingen de kaarten voor het optreden van de popster in de verkoop. Rond half 11 werden al tickets aangeboden op Martkplaats, voor tot 250 euro per stuk. Op Ticketswap - een site waar mensen kaarten onderling verkopen - zochten voor 11 uur 's ochtends al meer dan duizend mensen naar een kaartje.

Beyoncé veroorzaakte eerder deze maand in de VS controverse door tijdens haar optreden bij de Super Bowl onder andere te refereren aan de Black Panthers, een militante Afro-Amerikaanse politieke beweging uit de jaren 60. Ook in de video Formation, die ze een dag voor de sportfinale uitbracht, maakte ze een duidelijk statement over het rassendebat. Ze zingt daarin trots over haar afkomst en heeft het over politiegeweld tegen Afro-Amerikanen in de VS.