Kunst & Media Bewaar

Gayclub The Warehouse sluit de deuren na conflict met buren

Een van de buren van de club op de Warmoesstraat 96 zou geregeld geklaagd hebben.
Een van de buren van de club op de Warmoesstraat 96 zou geregeld geklaagd hebben. © Mats van Soolingen

Gayclub The Warehouse in de Warmoesstraat sluit per 1 maart zijn deuren. Volgens Edgar Bonte, eigenaar van de club, is een geschil met de buren de aanleiding voor de sluiting.

Een van de buren van de club op de Warmoesstraat 96 zou geregeld geklaagd hebben over geluidsoverlast. De eisen voor geluids- en milieubelasting zijn strikter geworden, wat volgens Bonte de exploitatie van een club in het oude pand onmogelijk maakt.  

De geluidsreducerende aanpassingen die gedaan zijn, blijken onvoldoende. De enige overgebleven optie was een grondige renovatie, maar ook dan zou het volgens experts twijfelachtig zijn of dit geluidsoverlast zou voorkomen. 

'Ik heb de strijd verloren met een klagende bewoner', zegt Bonte in een verklaring. 'Opnieuw verliest Amsterdam een uitgaanslocatie waar gay geschiedenis is geschreven.' 

'Place to be'
In het pand van The Warehouse zat eerder de beroemde club Cockring, die in 2010 gesloten werd op last van de politie. Later zat er nog club Fuxxx, maar die sloot in 2013 de deuren omdat het niet het verwachte succes opleverde. Vlak daarna opende Bonte in het pand The Warehouse.

Voordat The Warehouse stopt, zullen er nog diverse feesten gegeven worden, zoals een reünie van voormalige dj's van Cockring. 'Tot het laatste moment blijft The Warehouse 'the place to be'', zo schrijft de club.