Kunst & Media Bewaar

Film toont het leven in het corps: 'Het was nog lijper dan ik had gedacht'

De corpsleden in de film slijten hun dagen vooral met bier drinken, maar worstelen intussen met hun eigen demonen. Derde van links is Jonas Smulders, rechts naast hem ­Minne Koole en tweede van rechts is Chris Peters.
De corpsleden in de film slijten hun dagen vooral met bier drinken, maar worstelen intussen met hun eigen demonen. Derde van links is Jonas Smulders, rechts naast hem ­Minne Koole en tweede van rechts is Chris Peters. © Bram van Woudenberg

De film Niemand in de Stad draait om drie studenten die volwassen worden in het Amsterdamse corps. 'Kots ruikt voor die gasten naar de overwinning.'

Minne Koole (24), Jonas Smulders (24) en Chris Peters (24) spelen Philip, Matt en Jacob, drie jonge vrienden in Amsterdam. Ze zijn begin twintig, lid van het corps, en slijten hun dagen vooral met bier drinken in de toko en in bed met wisselende vriendjes en vriendinnetjes.

Maar intussen dealen ze elk met hun eigen demonen. Hooggespannen verwachtingen over studie en carrière, worstelingen met hun jeugdliefde en het ouderlijk front.

De drie acteurs zijn in het echt ook goed bevriend.