Kunst & Media Bewaar

Ed Sheeran schuift ook aan in College Tour

Ed Sheeran schuift ook aan in College Tour
© ANP

Ed Sheeran schuift op 4 april aan bij College Tour in de Ziggo Dome. Ook CNN-journaliste Christiane Amanpour en Nobelprijswinnaar Ben Feringa maken in het nieuwe seizoen hun opwachting.

De Engelse singer-songwriter, die momenteel records breekt met zijn derde album ÷, neemt volgende maand de tijd voor een groep studenten. Dat maakte presentator Twan Huys dinsdagochtend bekend.

"We konden niet om hem heen, en dat wilden we ook helemaal niet," zei Huys. "Ik heb nog nooit iemand meegemaakt die in de muziekindustrie zo'n fenomeen is, met zo veel nummers in de top vijftien in Engeland sowieso en in Nederland natuurlijk ook."

De opname vindt plaats op 4 april, vlak voor Sheerans tweede uitverkochte concert in de Ziggo Dome. Het gesprek van de 26-jarige zanger en de studenten wordt op 21 april uitgezonden. 

Fonkelend trots
Huys maakte de namen van drie van de zes gasten bekend. Ook hoogleraar en Nobelprijswinnaar Ben Feringa en CNN-journaliste Christiane Amanpour gaan in gesprek met studenten. Amanpour is op 7 april te zien in de eerste uitzending van het nieuwe seizoen, Feringa volgt op 28 april. 

Het gesprek met Amanpour, volgens Huys "al dertig jaar een van de belangrijkste vrouwelijke journalisten ter wereld," wordt opgenomen in Londen. "We hebben geregeld dat studenten die daarbij willen zijn door ons daar naartoe vervoerd worden met bussen, dus ze hoeven geen reiskosten te maken." 

Geïnteresseerde studenten kunnen zich aanmelden via de site van College Tour. Huys hoopt op veel belangstelling van studerend Nederland. "Het is een serie waar we nu al fonkelend trots op zijn."