Kunst & Media Bewaar

Door Beau ging het eindelijk weer ergens over

VI: Oranje Blijft Thuis
VI: Oranje Blijft Thuis © RTL 4

Doordeweeks schrijft columnist Han Lips hier over wat hem is opgevallen op televisie. Vandaag: VI: Oranje Blijft Thuis.

Maandag begon op RTL het programma VI: Oranje Blijft Thuis. Omdat het WK nog niet is begonnen namen Johan Derksen en René van der Gijp toen uitgebreid de tijd om Humberto Tan af te zeiken vanwege zijn 'zelffelicitatieweek' bij RTL Late Night.

Ook de redactie van dat programma kreeg ervan langs, terwijl dat nu de redactie van VI: Oranje Blijft Thuis is - pijnlijk.

Lips was dus benieuwd of de heren daarop zouden terugkomen, maar Derksen en Gijp waren net als Oranje ook thuis gebleven: gisteren lieten ze Wilfred Genee in zijn eentje de kastanjes uit het vuur halen. Die kreeg er meteen van langs van gast Beau van Erven Dorens, die vorig jaar ook twee maanden met de redactie van RTL Late Night had gewerkt.

Van Erven Dorens, tegen Genee: "Wat is er misgegaan in jullie jeugd dat jullie zo harteloos zijn? Empathie is het begin van een talkshow. Laat je je soms meeslepen door die twee Muppets?" Genee verdedigde zich lafjes met het argument dat het alleen maar erger wordt als hij tegen Derksen en Gijp in gaat.

Vaste VI-kijkers die op harde grappen zaten te wachten, vonden er ongetwijfeld 'geen reet aan'

Maar dankzij de afwezigheid van 'die twee Muppets' én de aanwezigheid van Van Erven Dorens ging het programma eindelijk weer eens ergens over.

Over de rechtszaak tegen de moordenaar van Anne Faber bijvoorbeeld, waarbij Van Erven Dorens terecht opmerkte dat sommige macabere details niet op tv besproken moeten worden.

En toen Genee te lang doorging over zijn eigen show, corrigeerde Van Erven Dorens andermaal: "Kunnen we het niet over onderwerpen hebben die er echt toe doen?"

Vaste VI-kijkers die op harde grappen zaten te wachten, vonden er ongetwijfeld 'geen reet aan', maar Beau van Erven Dorens bewees andermaal dat hij de perfecte opvolger van Humberto Tan zou zijn geweest bij RTL Late Night.

Reageren? hanlips@parool.nl