Kunst & Media Bewaar

Deze 5 voorstellingen op De Parade mag je niet missen

Deze 5 voorstellingen op De Parade mag je niet missen
© ANP

De Parade strijkt vrijdag weer neer in Amsterdam. Benieuwd naar wat het rondreizend theaterfestival in petto heeft? Het Parool tipt vijf voorstellingen.

Parademuseum: Elise van der Linden
In Shades of silence voert videokunstenaar van Elise van der Linden bezoekers langs desolate virtuele werelden, waarin je opeens andere bezoekers voorbij ziet schuiven.

Ellen ten Damme: Je Veux l'Amour

In Je Veux l'Amour zingt en speelt Ellen ten Damme in 30 minuten haar favoriete Franstalige liedjes, van Je t'aime moi non plus van Serge Gainsbourg tot Stromaes Alors on danse.

Oostpool: Paradijsvogel
Paradijsvogel is een onemanshow van Rick Paul van Mulligen. Gehuld in een zwartleren glitterpakje verkondigt hij - aanvankelijk doldwaas, maar steeds serieuzer - dat je gewoon lekker anders moet zijn én jezelf. Fuck labels en hokjes! 

Anatol: The Rise & Fall of a Sex Symbol
Vrije, hilarische variatie op het toneelstuk van Arthur Schnitzler uit 1893 over de amoureuze escapades van de casanova Anatol en zijn vrouwen. De hits over liefde en gebroken harten schallen uit de luidsprekers van een groen Opeltje.

iET & Davide Bellotta i.s.m. Conny Janssen Danst: Clarity
De muziek van singer-songwriter iET dwingt twee dansers uiteen, dan weer terug in elkaars armen. In een prachtig duet tollen hun lichamen rond, terwijl hun lippen op elkaar geplakt blijven.

Lees ook het interview met artistiek directeur Nicole van Vessum: 'Amsterdams publiek is verwender'