Kunst & Media Bewaar

Deelnemers songfestival doen generale repetitie

De Toppers repeteren hun nummer Shine zondag voor de tweede maal op het podium in de Olympiyski Indoor Arena in Moskou. Foto ANP/Rick Nederstigt
De Toppers repeteren hun nummer Shine zondag voor de tweede maal op het podium in de Olympiyski Indoor Arena in Moskou. Foto ANP/Rick Nederstigt © UNKNOWN

MOSKOU - De achttien acts die dinsdag optreden in de eerste halve finale van het Eurovisiesongfestival, hebben maandag hun generale repetitie gehouden. De hele show, zoals die dinsdagavond in 42 landen live op tv te zien is, werd in de Olympiyski Indoor Arena in Moskou doorgelopen.

Voor de hosts van de twee halve finales, het Russische model Natalia Vodyanova en de Russische tv-presentator Andrey Malakhov, was het de eerste keer dat ze hun presentatietekst op het enorme podium voor de camera's konden oefenen.

Tijdens de generale repetitie bleek dat de twee presentatoren bij de opening van de show worden vergezeld door de Russische tweelingzusjes Nastya en Masha Tolmacheva, die in 2006 het Junior Songfestival wonnen.

Een aantal deelnemers was tijdens de repetitie opvallend voorzichtig met de stembanden. Onder anderen Copycat (België), Malena Ernman (Zweden) en Lovebugs (Zwitserland) zongen erg zacht of bepaalde delen van hun nummer helemaal niet.

De Belgische Hadise, die Turkije vertegenwoordigt op het evenement, was opvallend fit. De zangeres moest zaterdag langs het ziekenhuis voor bloedonderzoek. Ze zou oververmoeid zijn. (ANP)

Het Eurovisiesongfestival wordt dinsdagavond uitgezonden op Nederland 1 om 21.00 uur.