Kunst & Media Bewaar

De meeste dronen zijn bedrog

Drone Masters
Drone Masters © SBS 6

Doordeweeks schrijft columnist Han Lips hier over wat hem is opgevallen op televisie. Vandaag: Drone Masters.

Er stond een pittige brainstorm op de agenda op de SBS-burelen. De grote vraag: wat kunnen we semi-bekende Nederlanders dit seizoen nu weer eens laten doen?

Alles met koken en bakken was al eens gedaan, net als dansen, schaatsen of van de duikplank springen. Al dan niet naakt op een onbewoond ­eiland bivakkeren viel ook al af: been there, done that.

BN'ers die een huis van een onbekende Nederlander verbouwen? Ouwe koek. BN'ers aan de bedelstaf, opperde een stagiair, maar die moest vervolgens voor straf drie seizoenen Effe geen cent te makken kijken. Curling en surfen met bekendere landgenoten was ook al gedaan, zelfs pottenbakken kon afgevinkt worden.

De gevaarlijkste wegen van de wereld waren inmiddels platgetreden paden en de Elfstedentocht zwemmen met BN'ers leek weer wat te hoog gegrepen.

Zolang ze maar geen ervaring hebben met drones, want dat is leuk.

De stemming werd een beetje moedeloos op de brainstorm. Er moest toch nog een nieuw realityprogramma te bedenken zijn, met een wedstrijdelement, liefst eentje waarbij van die mooie dronebeelden van de omgeving te maken waren... Eureka, dat was het: een dronewedstrijd! Met BN'ers!

De brainstorm raakte nu echt op stoom. Een dronesponsor vinden moest geen probleem zijn, een presentator ook niet: Dennis van der Geest kon je overal voor bellen, wist iemand. 

Dan alleen nog zeven kandidaten, dat was een mooi aantal en dan kon er ook elke week iemand afvallen. Er moest een actrice bij, een danser, een kickbokser, een chef-kok, een acteur, een boerin uiteraard, en vooruit: nog een actrice. Zolang ze maar geen ervaring hebben met drones, want dat is leuk.

Nu alleen nog een titel. De meeste dronen zijn bedrog ­opperde iemand, maar het werd gewoon Drone Masters. Want je moest een goed idee natuurlijk niet kapot brainstormen.

Reageren? hanlips@parool.nl