Kunst & Media Bewaar

De keuken van Tel Aviv bruist: 'Alles draait daar om het eten'

Jigal Krant bereidt een gerecht uit zijn kookboek: aubergine met appel, hazelnoten en dadelstroop
Jigal Krant bereidt een gerecht uit zijn kookboek: aubergine met appel, hazelnoten en dadelstroop © Carly Wollaert

Veel groente, open vuur en pure smaken: Amsterdammer Jigal Krant (44) schreef een kookboek over de bruisende keuken van Tel Aviv, waar elk restaurant een eigen dj heeft.

"Ik moet nog crème fraîche halen en nog een ander shirt aandoen. Je bent veel te vroeg!"

Een nieuw shirt uit Tel Aviv, want Jigal Krant is net terug van zijn eigen persreis. "Ik zeg altijd wel hoe geweldig Tel Aviv is, hoe iedereen staat te dansen en lachen en hoe waanzinnig het eten is. Maar nu konden journalisten dat met eigen ogen zien."

Krant komt al zijn hele leven regelmatig in Israël en zag Tel Aviv in 25 jaar veranderen van een 'troosteloze Oostblokdump' naar 'de vrolijkste en tolerantste stad van het Midden-Oosten en omstreken'.