Kunst & Media Bewaar

De jazz bloeit 3 dagen op de Wallen

De Britse bluesmuzikant Jack Broadbent speelde in 2014 als straatmuzikant op de Oudezijds Achterburgwal. Inmiddels staat hij op de grootste jazzfestivals
De Britse bluesmuzikant Jack Broadbent speelde in 2014 als straatmuzikant op de Oudezijds Achterburgwal. Inmiddels staat hij op de grootste jazzfestivals © YouTube

Bruut, Jan Akkerman en DJ Maestro treden vanaf vrijdag op tijdens Red Light Jazz. Het festival biedt drie dagen jazz op 32 locaties op en rond de Wallen. Mark Doorn is een van de organisatoren van het festival.

Wat hebben jazz en de Wallen met elkaar?
"Heel veel eigenlijk. De geschiedenis van de jazz in Nederland is begonnen op de Wallen. De Nederlands-Surinaamse versie ervan ontstond in zaken als Casablanca en de Cotton Club."

"Inmiddels is jazz wijdverspreid over de stad en het land, maar ook op de Wallen klinkt de muziek nog altijd. Mijn eigen Bethany's Jazz Club in de Bethaniënstraat is helaas ter ziele, maar in bijvoorbeeld De Academische Club, De Engelbewaarder en Het Paleis van de Weemoed wordt regelmatig iets georganiseerd.