Kunst & Media Bewaar

Courtney Love komt met album en boek

Courtney Love.
Courtney Love. © GETTY

Courtney Love plant een comeback met een nieuw album, een boek en een tournee. De zangeres vertelt aan Billboard dat ze acht nummers op de plank heeft liggen voor een album, dat ze voorlopig Died Blonde noemt.

Love hoopt dat de nieuwe plaat begin 2014 uitgebracht wordt. Daarvoor wil ze nog een dubbele single uitbrengen met de songs California en Wedding Day. De release moet samenvallen met de uitgave van haar memoires, eind dit jaar. Het is nog onbekend hoe het boek gaat heten.

Courtney laat weten dat de muziek een andere stijl heeft dan voorheen. "Het zijn liedjes die gewoon zijn ontstaan." Over haar boek vertelt ze: "Het is geen roddelblaadje, maar dat betekent niet dat er geen sappige dingen in staan. Het zijn alleen sappige dingen over mij en niet over anderen."

De zangeres gaat toch op tournee, ondanks het feit dat de release van haar nieuwe muziek is uitgesteld. Ze ziet de optredens als een kans om oude nummers ten gehore te brengen. "Het is erg leuk om nummers te spelen en te zingen die we normaal niet doen bij grotere optredens."