Kunst & Media Bewaar

Bloeddorstige leeuw maakt Amsterdam onveilig in nieuwe film Dick Maas

Promotiebeeld van 'Prooi'.
Promotiebeeld van 'Prooi'. © DFW

Na een lift met een eigen wil ('De lift'), een psychopathische duiker ('Amsterdamned) en een gewelddadige Sinterklaas ('Sint') heeft regisseur Dick Maas een nieuw moorddadig karakter gevonden om Amsterdam onveilig te maken: in 'Prooi' trekt een bloeddorstige leeuw door de straten van Amsterdam.

'Prooi' heeft alle ingrediënten om een geweldige popcornmovie te worden

Dick Maas

Maas begint in april met het filmen van 'Prooi', waarin 'een losgeslagen, bloeddorstige leeuw zijn tanden in Amsterdam zet'. Om het beest door de straten van Amsterdam te laten trekken worden animatietechnieken en robots gebruikt. Het Nederlands Film Fonds levert een bijdrage aan de film.

In de film wordt een boerengezin op brute wijze vermoord. Een dierenarts van Artis ziet in de sporen aanwijzingen dat een forse, agressieve leeuw verantwoordelijk is voor alle verminkingen. Pas na een tweede bloedbad vindt de dierenarts gehoor en wordt een Engelse leeuwenjager ingezet om het beest te vinden.

Volgens Maas is er in Nederland 'behoefte aan thrillers met aktie en spektakel, naast de romantische komedies en kinderfilms. Het is niet het makkelijkste genre om van de grond te kijken, maar 'Prooi' heeft alle ingrediënten om een geweldige popcornmovie te worden, waarin het lachen en griezelen wordt.'