Kunst & Media Bewaar

Bij SBS6 werken de Japanners van het Mediapark

Ellen & Naomi: 24 Uur Mandekking
Ellen & Naomi: 24 Uur Mandekking © SBS6

Doordeweeks schrijft columnist Han Lips hier over wat hem is opgevallen op televisie. Vandaag: Ellen & Naomi: 24 Uur Mandekking.

Bij SBS6 werken de Japanners van het Mediapark en dat zijn bezige bijtjes. Steenrijk, Straatarm heeft verdacht veel weg van RTL-succesnummer Effe Geen Cent Te Makken. Mr. Frank Visser is bij SBS6 gewoon nog NPO 1's De Rijdende Rechter, maar dan met een rijontzegging. Ellen & Naomi: 24 Uur Mandekking lijkt als twee druppels water op Chantal Blijft Slapen (RTL4).

Net als Chantal Janzen gaan Ellen Hoog en Naomi van As uit logeren bij BN'ers. En net als Chantal kruipen ze 's nachts uit hun logeerbedjes om met een infraroodcamera de slaapkamer van hun gastheer te verkennen. Geen tv-ster die ervan opkeek of wakker schrok met een kluwen krulspelden in het haar, maar laten we het zo zeggen: toen Chantal het deed, was het voor de kijker tenminste nog een verrassing.

Chantal zou zeggen: dan komen mijn miljoen kijkers toch lekker niet bij jou, Jandinges

De oud-hockeyers waren gisteren niet eens welkom bij Jandino Asporaat thuis. Dat was een beetje te privé, volgens de komiek. Chantal zou zeggen: dan komen mijn miljoen kijkers toch lekker niet bij jou, Jandinges. Maar Ellen en Naomi volgden Jandino gedwee naar een of ander flatje.

Daarna gingen ze discobowlen. Toen ze met Jandino ook nog het hockeyveld opgingen, leek het net een nieuwe aflevering van Echte Gooische Meisjes, om nog maar een bestaand RTL-programma te noemen.

In het reclameblok werd een nieuw SBS6-programma aangekondigd voor de zomer: Nederland in Bed, over stellen die van onder hun dekbed vertellen over hun relatie. Het is een format dat Lips vorig jaar al eens heeft gezien op NPO3. Misschien dat de VPRO SBS-eigenaar John de Mol een factuurtje kan sturen?

Reageren? hanlips@parool.nl