Kunst & Media Bewaar

Amsterdamse sekswerkers vermaken truckers Afsluitdijk

De sekswerkers willen laten zien dat er niets mis is met hun werk
De sekswerkers willen laten zien dat er niets mis is met hun werk © anp

De stroom tv-programma's en online video's groeit continu. In de rubriek Buis selecteren we de leukste, interessantste en ontroerendste fragmenten. Vandaag: Amsterdamse sekswerkers vermaken truckers op de Afsluitdijk.

Proud, de landelijke belangenvereniging van sekswerkers, viert vandaag haar eenjarig bestaan. Ter ere van de verjaardag tourde een aantal Amsterdamse sekswerkers in een busje door het land. Op de Afsluitdijk stapte het in dikke bontjassen geklede gezelschap uit om passerende automobilisten te trakteren op een flashmob. Vooral truckers reageerden daar enthousiast op, schrijft AT5, dat een filmpje maakte van het tafereel.

De tour deed verder de plaatsen Heerenveen, Meppel en Zwolle aan. Op elke bestemming werd gestopt voor een korte act. Proud riep deze maandag uit tot 'Nationale dag van de Betaalde Liefde'. Met de tour willen ze laten zien dat er niets mis is met hun werk.

Proud heeft in het afgelopen jaar al veel bereikt, zegt Mariska Majoor namens de vereniging. "We hebben onze sector op de kaart gezet, bij de politiek, maatschappelijke organisaties en bij sekswerkers zelf. Politici negeren ons nu minder bij het maken van beleid."