Kunst & Media Bewaar

ADE-directeur wordt artistiek leider Conservatorium Haarlem

Richard Zijlma was sinds 1996 betrokken bij ADE.
Richard Zijlma was sinds 1996 betrokken bij ADE. © ANP

Amsterdam Dance Event-directeur Richard Zijlma wordt na twintig jaar ADE op de kaart zetten per 1 september de nieuwe artistiek leider bij het Conservatorium Haarlem.

Zijlma was vanaf het prille begin in 1996 bij ADE betrokken. In twintig jaar groeide het feest uit van een enkele locatie met driehonderd man tot een meerdaags evenement dat heel Amsterdam beslaat. Voor ADE zat Zijlma in de organisatie van Eurosonic Noorderslag.  

Het is zijn intentie om in elk geval nog bij de komende editie (van 18 tot en met 22 oktober) bij ADE betrokken te blijven. De eerste maanden zal hij de twee banen dus combineren.  

Het Conservatorium in Haarlem, dat onderdeel is van Hogeschool Inholland, richt zich voornamelijk op pop- en elektronische muziek. 'Ik verwacht met het internationale netwerk dat ik meeneem het conservatorium naar een nog hoger niveau te kunnen tillen,' zegt Zijlma in een persbericht. 

Lees ook: Directeur Richard Zijlma: 'Elke stad in de wereld wil een evenement als ADE' en volg alles over het ADE in ons ADE-blog.