Kunst & Media Bewaar

Actievoerder bij Vegan Food Festival eet rauw vlees

In de rubriek Buis selecteren we de leukste, ontroerendste en grappigste fragmenten. Dit keer: Opmerkelijk protest.

De eerste editie van het Vegan Food Festival is zondag korte tijd bezocht door in ieder geval drie actievoerders. Welke agenda of boodschap ze precies kwamen verkondigen is niet helemaal duidelijk, maar uit een zondag op Youtube geplaatst filmpje blijkt het in ieder geval niet die van het veganisme te zijn. 

Op het hemd van één de drie staat de tekst 'Go Vegan and Die'. Om kracht bij te zetten dat hij dat laatste niet van plan is, neemt de man minuten lang onverschillig happen van een behoorlijk stuk rauw vlees. Daar 'droop het bloed letterlijk van af', zei een woordvoerder van het Vegan Food Festival maandag tegen AT5.

Het protest vond rond zes uur 's middags plaats voor de festivalpoort in het Westerpark. Geen toeval, want toen was het Vegan Food Festival volgens de organisatie op zijn drukst. In eerste instantie werd hij met rust gelaten. Toen hij op een goed moment en stuk van z'n vlees richting een medewerker gooide werd de politie gebeld. Of die tot aanhouding is overgegaan, is onduidelijk.