Kunst & Media Bewaar

Acteur Will van Selst overleden

Will van Selst (links) met de weesjes tijdens de repetitie van de musical Annie. Foto GPD/Hans van Weel
Will van Selst (links) met de weesjes tijdens de repetitie van de musical Annie. Foto GPD/Hans van Weel © UNKNOWN

HAARLEM - De acteur Will van Selst is maandag overleden. Hij stierf in een ziekenhuis in Haarlem, 72 jaar oud. Dat heeft zijn familie dinsdag laten weten. De in Amsterdam geboren Will van Selst was bij het grote publiek vooral bekend van de televisie. Hij speelde in tal van series van naam en faam.

Daaronder waren Hollands Glorie, Kunt u mij de weg naar Hamelen vertellen, meneer?, Waaldrecht, Lijmen/Het Been, Villa des Roses, Uilenspiegel, Mata Hari en de grote hit De Kleine Waarheid (als Jan Griffioen). Hij vertolkte ook de titelrol in De Baron van Münchhausen en was al te bewonderen in vroege tv-klassiekers De Glazen Stad en Bas Boterbloem.

Ook op het toneel verdiende hij zijn sporen, het laatst in de musical Annie, waarin hij Oliver Warbucks vertolkte en waarmee hij goede kritieken kreeg. Zijn toneelloopbaan begon hij in 1958 bij gezelschap Puck. Later was hij verbonden aan de Nederlandse Comedie, Ensemble, Het Rotterdams Toneel en Globe. Hij gaf acte de présence in diverse grote toneelklassiekers.

Een tijdlang hield hij de toneel- en tv-wereld voor gezien, vooral om het reizen. Zelf een keukenprins, opende hij een restaurant in Zandvoort. Tot voor kort werkte hij nog wel als 'voice over'. (ANP)