Kunst & Media Bewaar

'John de Mol wil nieuwssite NU.nl overnemen'

'John de Mol wil nieuwssite NU.nl overnemen'
© ANP

Nadat hij eerder dit jaar naast een overname van TMG greep, lijkt John de Mol zijn pijlen nu te hebben gericht op de grootste nieuwssite van Nederland. Volgens het Financieele Dagblad wil de mediamagnaat NU.nl kopen van de Finse uitgever Sanoma.

Volgens bronnen in de financiële wereld en de mediasector is de belangstelling van De Mol voor NU.nl serieus, schrijft het FD donderdag. Geruchten over een overname van NU.nl doen al langer de ronde. Ook De Persgroep, uitgever van onder meer Het Parool, Trouw, AD en de Volkskrant, zou interesse hebben.

Sanoma laat in een reactie weten geen plannen te hebben om de nieuwssite van de hand te doen, bronnen van het FD beweren dat er wel een vraagprijs van 100 miljoen euro circuleert.

Talpa ontkent interesse te hebben in NU.nl. Er is volgens het bedrijf geen sprake van een bod. "Niet op dit moment, niet gisteren en ook niet vorige week.''

De Mol zelf reageert geïrriteerd. "Ik word hier een beetje moe van, ik ben inmiddels meer tijd kwijt met het reageren op speculaties dan dat ik tijd kan besteden aan het opbouwen van een nieuw mediabedrijf.''

Multimediabedrijf
Door NU.nl over te nemen en samen te voegen met zijn andere activiteiten, zou De Mol een belangrijke stap zetten om Talpa uit te bouwen tot zijn gedroomde multimediabedrijf. Onlangs kocht hij nog omroep SBS (SBS6, SBS9, Net5, Veronica) van Sanoma.

De zakenman wilde ook de Telegraaf Media Groep (TMG) overnemen, het moederbedrijf van onder meer De Telegraaf. Maar daarbij werd hij afgetroefd door de Vlaamse NRC-eigenaar Mediahuis en de familie Van Puijenbroek, al jaren grootaandeelhouder van TMG. De Mol heeft aan dat avontuur wel een aanzienlijk belang in TMG overgehouden.

Dinsdag werd bovendien bekend dat Sanoma-topman Peter de Mönnink meegaat naar Talpa, hij stapt eind dit jaar definitief over. Bij Talpa wordt De Mönnink benoemd tot commercieel directeur, en hij krijgt daarnaast de dagelijkse leiding over SBS.

NU.nl is al jaren de grootste nieuwssite van Nederland, met een dagelijks bezoek van zo'n 2 miljoen mensen. 

Zie ook: Mediaconcern Sanoma ziet 2017 zonniger in