THEODOR HOLMAN

 1. 3076 artikelen sinds 25 mei 2008
 2. Theodor Holman

  Ze vroeg opeens: 'Pap, waar heb jij je vrouwbeeld vandaan?'

  Opinie

  Mijn dochter las iets en vroeg opeens: "Pap, waar heb jij je vrouwbeeld vandaan?""Vrouwbeeld? Mijn beeld over vrouwen? Daar kan ik veel over vertellen, maar ik moet allereerst denken aan Bob Dylan met zijn lied It Ain't Me, Babe."Ik zong: "You say you're lookin' for someone/ Who's never weak but always strong/ To protect you and defend you/ Whether you are right or wrong/ Someone to open each and …

 3. Theodor Holman

  Dit heb ik geleerd van Donald Trump

  Opinie

  Wat leer ik van Trump? Dat het stom is als je de dingen duidelijk zegt en dat het heel vreemd is als je stelt dat je bepaalde zaken fantastisch of groots vindt, of gigantisch. Dat valt verkeerd. Evenals vaderlandsliefde. Door Trump besef ik dat je als gekozen politicus geen vaderlandsliefde mag uitstralen. Dat doet nog te veel aan de Tweede ­Wereldoorlog denken, ­vermoed ik. Ik leer tevens van hem …

 4. Theodor Holman

  De ruzie ging nog even door. Tot in de verte Wijsheid opdoemde

  Opinie

  Offer en Medelijden liepen over het strand. Ze vroegen zich af wie de grootste mensenvriend was."Dat ben ik," zei Offer, "mensenvrienden offeren graag. Ze geven hun huis aan vluchtelingen, ze schenken hun eigen geld weg zodat de eenvoudigen van geest beter van kleed kunnen worden en een stuiver daags krijgen voor hun innerlijk welbehagen. Op mij, Offer, zijn grote maatschappelijke zienswijzen gebo …

 5. Theodor Holman

  'Ik zag dat het bloed van zijn knie door zijn broek heen kwam'

  Opinie

  Gisteren - ik fietste niet eens hard - heb ik iemand aangereden. Het was een leeftijdgenoot."Godverdomme klootzak!" hoorde ik."Ik belde, lul. Maar je deed net of je mij niet hoorde.""Ik hoorde je ook niet."Ik zette mijn fiets neer, en wilde de man overeind helpen, maar hij trok zo aan mijn mouw dat ik viel."O, sorry," zei hij."Nee, mijn schuld," zei ik - en we konden niet meer kwaad op elkaar zijn …

 6. Theodor Holman

  'Natuurlijk hielp ik die jihadist'

  Opinie

  Ik denk dat ons gesprek als volgt zou zijn verlopen. "Waarom, Ans?" "Ik was uitgekeken op die Nederlandse mannen. Wat een watjes! Ik wilde een echte man. Een man met avontuur om zich heen, en niet één die de boodschappen doet, de afwas, het eten klaarmaakt en de was doet. Dat doe ik allemaal wel.""Je wilde een echte man. Een man met een baard.""Ja, met een baard. Zo eentje die zich niet scheert me …

 7. Theodor Holman

  Ik geloof dat je heel weinig mag als je progressief bent

  Opinie

  Een Engelse jongedame meende dat ouderen sowieso niet zouden mogen stemmen. "Die zijn te conservatief." De ouderen waren de schuld van de brexit.De stelling dat ouderen niet zouden mogen stemmen hoor ik hier in Nederland ook steeds vaker. Is het waar dat ouderen zo conservatief zijn?Ikzelf ben het wel. Ik wil alles van vroeger terug. (Ook mijn politieke denkbeelden, maar die zijn echt te ouderwets …

 8. Theodor Holman

  Hoe gaan Mark en Theresa met elkaar om?

  Opinie

  Theresa May - ik geloof dat iedereen bewondering heeft voor haar volharding. Maar wanneer wordt volharding masochisme?Ik zag gisteren een uitgeputte vrouw die mij aan mijn tante Christel deed denken. Dat was een vlotte dame, maar zowel in kleding als opvattingen wat stijfjes. Als kind was ik bang voor haar kussen waarna er altijd wat stinkend poeder of crème op mijn wang achterbleef.Mijn tante Chr …

 9. Theodor Holman

  Ik was weer verbaasd over de antwoorden van Holleeder

  Opinie

  Ik denk dat Het proces-Holleeder een toneelstuk is dat ik graag zou zien. Je zou kunnen zeggen dat de teksten er al zijn.Gisteren was ik weer verbaasd over de antwoorden van Holleeder.Hij is streetwise en hij heeft humor. Die humor is interessant. Hij is snel en relativerend. Holleeder weet af en toe te ontroeren - en misschien is dat wel gevaarlijk aan hem. Hij heeft charme. En je snapt dat hij e …

 10. Theodor Holman

  De zinnen van Rutte willen ons verdoven

  Opinie

  Omdat Mark Rutte al zo lang in de politiek zit, worden zijn karakter­beschrijvingen nietszeggende clichés. Dat hij van Teflon is, of plastic, dat hij een glad­prater is, een leugenaar soms - we weten het, het klopt ook, maar het heeft zijn zeggingskracht verloren.Rutte weet dat.Ik zag hem weer eens bij Buitenhof. Zijn zinnen leken vanuit een chaise longue te komen, zijn woorden hadden weer een kit …

 11. Theodor Holman

  'Ongeschikt voor huishouden, want voorbestemd om te dansen'

  Opinie

  Alle vrouwen die ik ken, werken. Sommigen hebben kinderen. Voor zover ik het kan zien, gaat dat allemaal goed.Mijn moeder deed het huishouden: opstaan, ontbijt klaarzetten, brood voor tussen de middag klaarmaken, aankleden, de bedden opmaken, de was in de wasmachine stoppen, boodschappen doen, koken...Er staan zinnen van haar in mijn geheugen gegrift."Ik ben niet geschikt voor het huishouden, want …