THEODOR HOLMAN

 1. 2986 artikelen sinds 25 mei 2008
 2. Theodor Holman

  #MeToo? Verdwijnen zal het nooit

  Opinie

  Iedereen die ook maar ergens enige macht heeft, komt in de verleiding daar misbruik van te maken. Macht is namelijk iets wat je altijd alleen hebt. "Ik neem wat ik wil, want ik ben eenzaam," schijnt Nero gezegd te hebben.Ik ken een meisje dat 15 jaar was toen de Stones in het Memphis Hotel logeerden. Zij zat bij mij in de klas. Ik was verliefd op haar. Dat wist zij. Maar Mick Jagger had op dat mom …

 3. Theodor Holman

  'Die trein kan er niets aan doen hè, aan dat ongeluk?'

  Opinie

  Via de krakerige babyfoon hoor ik opeens: "Opa?" Het is Koning - hij klinkt niet paniekerig of huilerig, eerder veel te wakker.Ik ga naar zijn kamertje en vraag wat er is."Ik heb dus een uitvinding gedaan, dus met lego, en dan kan een trein op tijd stoppen, dus een rem, dus je laat allemaal drones voor die trein rijden en als er dan iets is, op de rails dus, dan kan je dat zien op een scherm..."Ik …

 4. Theodor Holman

  'Het parlement hoeft niet altijd beschaafd te zijn'

  Opinie

  Wilders:Ik ken de politiek van Pechtold onderhand.Zijn sluwe streken en zijn minachting voor ons.Pechtold:U redeneert weer met gebrek aan elk verstand!Wilders:Verstand? Ach Pechtold, kijk eens in uw pantalons!Uw geile brein zit in uw gore onderbroekje. Pechtold:Zou hij het doen, vroeg ik mij af, en kijk: verdomd.Privé en politiek weer in hetzelfde hoekje.Uw slechtheid heeft ons aller tenen weer ge …

 5. Theodor Holman

  We krijgen geen les in rouwen

  Opinie

  Toen ik 's ochtends koffie dronk, hoorde ik het nieuws uit Oss. Een treinbotsing die vier kinderen het leven kostte. Enkele kinderen kwamen uit één gezin.Onmiddellijk voelde ik een merkwaardig angstig verdriet.Je ziet ouders, kinderen en grootouders voor je en je krijgt bepaalde beelden niet uit je hoofd. Vrees is een vijand die zich in je hoofd nestelt en niet wil verdwijnen.Ik ben volstrekt onge …

 6. Theodor Holman

  'Rutte, Pechtold of zo'n Baudet, ik scheld ze ook vaak uit'

  Opinie

  Een man - de helft van mijn leeftijd - zat op het terras met een pilsje. Het was een uur of zes."Heb je ook naar de politiek zitten kijken?" vroeg hij.Ik knikte."Nou, het ging weer over mij en het ging weer niet over mij," zei hij."Hoezo?" vroeg ik."Ik ben dus werkloos, en ik ben depressief, en iedereen wordt rijker, behalve ik, en ik snap er helemaal niets van en dus ben ik kwaad!""Waar ben je pr …

 7. Theodor Holman

  De onbegrijpelijke empathie van de rechter voor de verkrachter

  Opinie

  Dus: een Afghaanse asielzoeker verkracht een verstandelijk gehandicapt meisje van 18 jaar.De Afghaan wordt gepakt en komt voor de rechter.Wat doet die? Die geeft de ­Afghaanse verkrachter een mildere straf, want - zo oordeelt de rechter - anders zou diens verblijfsvergunning in gevaar komen en zou hij het land worden ­uitgezet.Ik vat het (voor mezelf) nog een keer samen, zodat ik het goed begrijp: …

 8. Theodor Holman

  De koning spreekt: 'Het volk! Ze wachten maar even'

  Opinie

  "Het volk wacht, majesteit." "Het volk! Het volk! Ze wachten maar even. Ooit een koning gezien die iets te vroeg of op tijd was? Nee. Koninklijk te laat zijn hoort bij mijn taak.""Tuurlijk, Majesteit. Heeft u de troonrede?""Je bedoelt dat vod dat al die ambtenaren hebben geschreven en waar Rutte zijn fiat aan heeft geschonken en waarin ik overduidelijk mezelf niet mag zijn? Ja, die heb ik bij me. …

 9. Theodor Holman

  Hans en ik hadden gelijk

  Opinie

  De Nederlands-Iraanse socioloog Mohammad Nazar Soroush volgde drie jaar undercover de salafistische gemeenschap in ons land. Wat hij ontdekte, zo stond in de Volkskrant, beviel hem allerminst. 'Salafisten zijn zichzelf superieur wanende gelovigen die zich niet loyaal voelen aan de democratische principes van de Nederlandse ongelovigen.'Soroush is zelf een liberale moslim. Salafisten sturen aan op …

 10. Theodor Holman

  De laatste lach van Rutte

  Opinie

  Lacht Rutte nog? Het is enigszins flauw om het altijd maar over die lach van hem te hebben. Iedereen is het er echter over eens dat het niet alleen zijn handelsmerk is, maar ook zijn politieke panacee.Hij is zijn lach. Hij is zelfs ­alleen maar lach. Het is ook niet een gewone lach.Het is de grimas van de angst, als hij weer eens in het nauw gedreven is. Het is de uitdrukking waarmee hij de kracht …

 11. Theodor Holman

  'Eerst wil ik weten of jullie gematigde rebellen zijn'

  Opinie

  "Hallo rebellen. Mijn naam is Theodor Holman. Ik kom geschenken, ik bedoel hulp geven.""Hoi, hoi, leve Holman Hollandia.""Ja, dank jullie wel. Maar er is maar...""Een maar... Boe.""Nee, eerst wil ik weten of jullie gematigde rebellen zijn.""Wij... Ja, ja, wij zijn gematigde rebellen, Holman Hollandia. Het woord 'rebellen' zegt het al. Even kijken wat in uw Nederlands woordenboek staat: oproerling, …