Lezersbrieven

undefined

Een betere wereld

De column van Marcel Levi (HHW van zaterdag) bevat zoveel waardevolle informatie dat het tijd wordt de beschreven graaicultuur breed uit te meten en dit tot op de bodem uit te zoeken. En om daarna de wetgeving aan te passen en te zorgen dat wij met onze belastingcenten geen winstgevende bedrijven als Adidas of Canadese ­miljardenfamiliebedrijven steunen.

Wat denk je dat 0,1 procent van deze bedragen betekent voor de zelfstandige retailer of café-/restauranthouder? Duik hierin en geef de aanzet tot een betere wereld.

Robine ter Meulen, Amsterdam

Grootgraaien

‘Wat kost dat, graaien voor gevorderden?’ is de kop boven de column van Marcel Levi van zaterdag. De inhoud maakte me in eerste instantie boos, maar verdriet kreeg de overhand.

Het leverde bevestiging dat onze politieke vertegenwoor­digers niet bij machte zijn het grootgraaien een halt toe te roepen en de vraag waarom dat zo is. Zijn onze beleidsmakers vazallen van het grootkapitaal, prepareren ze een positie voor zichzelf als ze politiek uitgeblust zijn of hebben ze zulke grote oogkleppen op dat ze het algemeen belang uit het oog zijn verloren?

Die vragen blijven malen en het zou me enorm geruststelling geven als daar eens een antwoord op komt. Niet in politiek koeterwaals, maar in klip-en-klare taal. Hopelijk is er iemand die me daar een antwoord op kan geven.

Paul van den Aardweg, Lisse

Smartcity

Het afval op tijd ophalen kan eenvoudig met behulp van technologie, een sensor in de afvalcontainer, worden gerealiseerd. Bij 70 procent vol, een signaal naar een centraal punt en de volgende dag legen. Een andere optie is een camera op de container (net als bij het verkeer) je ziet of de container vol is en wie zijn vuil ernaast zet. Twee vliegen in één klap.

Oscar Sauer, Amsterdam

Afvalrelativisme

Meer dan een miljoen medelanders leven onder de armoedegrens, de woningnood is hoger dan in de jaren ’veertig, zeker in Amsterdam, het land wordt bestuurd door een professionele leugenaar, opnieuw virulent antisemitisme en nog veel meer, en waar klagen veel Amsterdammers over? Over een afvalzakje en wat klein spul naast de containers. Hebben die Amsterdammers echt niets anders om zich druk over te maken ?

Leo Jacobs, Amsterdam

Drukker in de stad

Zaterdag las ik in Het Parool over de drukte in de stad. Als mede-Amsterdammer begrijp ik niet waar veel mensen over klagen. Amsterdam is een stad, de hoofdstad van ons land. Als je rust wil, verhuis dan naar Drenthe, Limburg, Overijssel of een andere rustige plek. Waarom klagen mensen toch altijd over die (zogenaamde) drukte? Kijk naar andere wereldsteden, daarmee vergeleken is Amsterdam een oase van rust!

Marjolein Padmos, Amsterdam

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden