Plus

undefined

Huishoudelijke hulp

Na lezing van het artikel op Het Hoogste Woord van 10 mei over de wachtlijst voor huishoudelijke hulp via de gemeente ben ik boos geworden. Ik ben ook zo’n slachtoffer, maar mijn boosheid werd nog erger vanwege de onnodige verspilling van het gemeentebudget elders.

Een festivalterrein feestklaar maken waar hulpbehoevenden nooit naartoe gaan, terwijl de gemeente verplicht is om aan deze groep hulp te verlenen? Hoe kan zij hier straffeloos mee wegkomen?

Als een burger zijn verplichtingen niet nakomt, krijgt hij of zij aanmaningen of boetes, geen ontkomen aan. Burgemeester Halsema wens ik alvast sterkte, mocht zij oud of hulpbehoevend worden. Ik heb hier maar één woord voor: schandalig.

Arna Hofman, Amsterdam

Fins onderwijs

In Het Parool van 15 mei werden een aantal belangrijke verschillen tussen het Finse en het Nederlandse onderwijs aangehaald. Toch werden in het stuk een aantal basale redenen voor de goede resultaten van het Finse onderwijs niet expliciet vermeld.

In Finland begint het basisonderwijs bijvoorbeeld pas op zevenjarige leeftijd en dat betekent vóór die tijd geen onnodige druk op schoolse vaardigheden, zoals lezen, schrijven en rekenen.

Sinds het ontstaan van het basisonderwijs in Nederland (1985) verdween de speciale opleiding voor het onderwijs aan kleuters. Kleuters worden sindsdien meer en meer als schoolkinderen benaderd en moeten boven hun ontwikkelingsniveau presteren.

De belangrijkste boodschap is – of zou moeten zijn – dat kinderen vanaf hun geboorte tot zeven jaar de opvoeding krijgen die aansluit bij hun ontwikkeling en dat hun leerkrachten daar (weer) goed voor opgeleid moeten worden. Wie weet kan Nederland Finland dan wel evenaren in de ranglijst!

Elly Dienske, Amsterdam

Griepprik

Waarom zou de opkomst voor een coronavaccinatie onder mensen die in de regel een griepprik krijgen toch zo laag zijn? Ik had begrepen dat mijn zoon en ik de vaccinatie-uitnodigingen uiterlijk afgelopen zaterdag zouden ontvangen.

We wachten er nog steeds op. Wie weet hoeveel mensen er nog zitten te wachten op zo’n brief. De huisartsen en de GGD vertellen dat die uitnodigingen de hele week nog binnen kunnen komen. Nu lijkt het hierdoor in de media alsof we de vaccinatie niet willen.

Madeleine Kiers, Amsterdam

Selectieve waarneming

Gek eigenlijk dat een geplande windmolen op 800 meter afstand van woonhuizen meer irritatie opwekt dan een woonwijk vol auto’s waarvoor de meeste tuinen zijn opgeofferd en waar je nauwelijks nog de voordeuren kunt bereiken.

Paul Gabler, Duivendrecht

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden