Han Lips

Zo leren sommigen toch nog wat van 'Atlas'

Finale van Atlas Beeld Atlas
Finale van AtlasBeeld Atlas

U wist het misschien niet, maar niet alleen 'Heel Holland bakt' is klaar, ook 'Atlas' is klaar. BN'ers in de zoveelste ontberingenafvalrace beulden zich weken af in de rode modder van de Surinaamse jungle onder leiding van de altijd frisse presentatrice met de allure van Máxima, Lauren Verster.

Terzijde: ik vraag me altijd af wat de presentatoren van dit soort programma's de hele dag doen. Ze zijn ver van huis en kunnen dus niet even terug, moeten af en toe een eilandraad voorzitten of een opdracht uit de doeken doen of mensen opvangen aan het eind van weer een zenuwslopende puzzeltocht. Maar dat is geen dagtaak. Misschien hebben ze een goed boek bij zich of een hangmat.

Tot de finalisten van 'Atlas' behoorde Frieda Mulisch, van wie ik voor die serie eigenlijk nog niet gehoord had. Zij is de dochter van en schrijft ook (las ik later in de krant). Ze was de uiteindelijke winnares, omdat ze een puzzel eerder afhad dan haar tegenstandster Kimberley Klaver. Het was dus een vrouwenfinale. De laatste twee mannen, die allebei Tim heetten (Haars en Murck), waren vloekend afgedropen.

Suriname schijnt voor alle deelnemers een fantastische ervaring te zijn geweest. Mulisch was alleen maar de luxe gewend van een verblijf in een hotel op Hawaii. Ze had nu geleerd dat viezigheid niet belangrijk is. De anderen hadden ook van alles geleerd. Had het programma toch nog nut.

Han Lips is tv-criticus bij Het Parool. Contact: hanlips@parool.nl

Wil je reageren op dit artikel? Dat kan! Scroll (een beetje) naar beneden om een reactie te plaatsen.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden