Han Lips

Zelfs Wes en Yo gaven 6Inside geen vuurwerk

Columnist Han Lips schrijft doordeweeks over wat hem is opgevallen op televisie. Vandaag: 6Inside.

Han Lips
6Inside, SBS6. Beeld Screenshot
6Inside, SBS6.Beeld Screenshot

Als een boom omvalt in het bos en niemand hoort het, maakt dat dan geluid? En als er een roddelprogramma is waar niemand naar kijkt, is dat dan nog roddelen?

Lips was in een filosofische bui toen hij rond de klok van zes weer eens afstemde op 6Inside, de dagelijkse achterklapshow van Jan Versteegh en Albert Verlinde die hard op weg is de volgende RTL Late Night te worden. Vorige week dook 6Inside onder de 100.000 kijkers: nog altijd twee volle Johan Cruijff Arena's, maar in kijkcijfertermen een quantité négligeable.

En dus roddelen Versteegh en Verlinde al weken praktisch in het luchtledige. Een opmerkelijk nieuwtje over zanger X: niemand die erop aanslaat. Een pikant gerucht over televisiester Y: geen haan die ernaar kraait. Het is de ultieme straf voor de roddelaar: ­niemand die nog naar je geroddel luistert.

Maar goed, Wes en Yo waren uit elkaar en Lips was toch benieuwd hoe dat nou allemaal zat. Verlinde vertelde, zo trots als een pauw, dat de NOS hem die dag had gebeld voor een stukje duiding en achtergrond. "Want ja, ze zijn toch een beetje de Nederlandse Beckhams."

En 6Inside had exclusief nieuws, werd aan het begin van de uitzending aangekondigd. Ze hadden bij de moeder van Wesley Sneijder aangebeld. En omdat ex-schoonmoeders van Yolanthe wel vaker goed zijn voor legendarische televisie, worstelde Lips zich door een uur lang ­gekabbel en gebabbel heen.

Maar toen kwam het, in de blessuretijd van de show. "We hebben aangebeld bij de moeder van Wesley," las Verlinde plechtig voor. "Ze wilde niet in beeld, want het was haar allemaal te veel geworden. Ze is onder doktersbehandeling, slikt medicijnen en is net haar zus verloren."

Dat was het item. Lips was een uur ouder en helemaal niets wijzer geworden, behalve dan dat hij nu weer weet ­waarom hij nooit naar 6Inside keek.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden