Lezersbrief

'Wij willen onze veiligheid terug, een veilig kruispunt'

In een lezersbrief aan Het Parool roept Iris Ockeloen op tot verandering: 'Wij weten dat het kruispunt onveilig is. Wij willen onze veiligheid terug.'

Iris Ockeloen
null Beeld ANP
Beeld ANP

Kort geleden zijn de De Lairessestraat en Cornelis Kruseman-straat in Zuid voorzien van een nieuw wegdek. Het heet 'Puccini'. Er is veel aandacht aan besteed en ziet er prachtig uit.

Het ontwerp is van de gemeente die er trots op is. Overal waar mogelijk in de stad, komt ­Puccini.

Puccini levert helaas een gevaarlijk kruispunt op in Oud-Zuid: de kruising Hendrik Jacobszstraat en Cornelis Krusemanstraat. Als gevolg van Puccini zijn hier namelijk twee zebrapaden én de markeringen voor visueel beperkten niet teruggeplaatst.

'Veilig' volgens de gemeente, doof voor alle klachten en verzoeken. Er wordt nergens op ingegaan. Men doet het af met een waslijst aan dooddoeners, óf er komt helemaal geen reactie. Het is en blijft nee tot nog toe.

Waarom eigenlijk? Jullie hebben toch 'inspraak' gehad? Ah, ja. Dat is ook zo. Maar inspraak over het lot van de kostbare Puccini kon men niet aan burgers toevertrouwen. Dat was reeds bezegeld.

Er wonen hier veel mensen. Van alles wat. Heel gewoon. Wij weten dat het kruispunt onveilig is. Uit dagelijkse ervaring. Wij willen onze veiligheid terug. Komt het niet linksom? Dan rechtsom! De verfpotten zijn geschud.

Iris Ockeloen, Amsterdam

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden