Han Lips

Wendy van Dijk werkte vijf zielige verhalen vakkundig af

Doordeweeks schrijft columnist Han Lips hier over wat hem is opgevallen op televisie. Vandaag: This time next year.

Han Lips
This time next year Beeld RTL 4
This time next yearBeeld RTL 4

Jaren geleden keek Lips met tamelijk veel plezier naar Obese, toen Wendy van Dijk het nog presenteerde. Kent iemand Danny Bouman nog? Hij viel in 2011 dankzij een ijzeren discipline (en een personal trainer) 155 (!) kilo af in 300 dagen.

Je voelde je af en toen een ranzige voyeur van een proces waarvan je totaal geen deelgenoot hoorde te zijn; toch kwam Obese over als een even intrigerend als integer programma.

Eyeworksbaas Reinout Oerlemans verkocht het format niet voor niets een jaar later aan 125 landen.

Wendy van Dijk is nu terug met een soortgelijk concept: This Time Next Year, waarvan donderdag de tweede aflevering op RTL4 werd vertoond.

Ook hierin mensen die een jaar gaan werken aan een grote verandering in hun leven - naast het verliezen van overgewicht ook andere 'bijzondere doelen'.

Lips keek naar lichttunnels uit de tijden van de Mini-playbackshow, Wendy van Dijk in steeds hetzelfde rode jurkje en een genadeloos draaiboek.

Miranda ging skiën zonder linkervoet, homostel Julien en Tommy werd vader van een drieling dankzij een draagmoeder, Natascha verloor 35 kilo, Marit kreeg een nieuwe nier en Kees dan weer geen nieuwe liefde.

Tussendoor knoeierige filmpjes, een frons en een 'jeetje!' van Van Dijk, die overacteert echt ongelóóflijk benieuwd te zijn wat de kandidaten hebben meegemaakt.

En door.

In veertig minuten werden zo vijf zielige verhalen vakkundig afgejakkerd. In 2011 kon je misschien nog een programma maken waarin je anderhalf uur lang de aandacht gaf aan één persoon en zijn verhaal - tegenwoordig moet het vanwege onze plingende telefoontjes natuurlijk allemaal snel, snel snel.

Met de tong op de knieën ging Lips verbijsterd naar bed.

Reageren? hanlips@parool.nl

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden