Lezersbrief

‘Weg met racisme en intolerantie, weg met godsdienstles’

Hoog tijd voor een grote schoonmaak, betoogt Paroollezer Tom Heijen. ‘In bijna alle geloven zit een vorm racisme en intolerantie.’

Tom Heijen
null Beeld ANP
Beeld ANP

Straatnamen, standbeelden, Zwarte Piet: allemaal onderwerpen van het racismedebat. Dat is prima, maar laten we dat onderwerp ook eens breder trekken.

Ik begrijp niet dat we kinderen nog godsdienstles geven en laten dopen voordat ze meerderjarig zijn. In bijna alle geloven zit een vorm racisme en intolerantie tegenover ongelovigen, homoseksuelen en afwijkende opinies. Kijk maar naar de vele haat- en discriminerende alinea’s in geloofsboeken. Waarom accepteren we dat als maatschappij?

We geven hier zelfs gesubsidieerd les in. Een aantal imams mag ons land niet meer in, maar waarom de Paus wel? Ook de huidige Paus verwijdert de haatdragende en agressieve teksten niet uit de Bijbel. Hij ontsloeg vorige week nog priester Pierre Valkering vanwege zijn geaardheid.

Nederland is voor de emancipatie van de vrouw, maar hoe kan het dan dat hier ongeveer 41.000 vrouwen besneden zijn? Laten we nu eens grote schoonmaak houden. Weg met dat racisme en intolerantie, ook in ons basisonderwijs.

Tom Heijen, Amsterdam

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden