Lezersbrieven

'Was dat nou nodig, Hans Teeuwen?'

Hans Teeuwen reageerde in Het Parool op geheel eigen wijze op de column van zijn vriend Theodor Holman over diens overleden hond. Paroollezers reageren op hun beurt wisselend op de brief van de cabaretier. 'Was dat nou nodig Teeuwen?'

Het Parool
Hans Teeuwen Beeld ANP
Hans TeeuwenBeeld ANP

Kinnesinne

Het Parool ligt hier al zestig jaar op de mat en is vrij onverveerd en ook vrij én onverveerd. Vandaar dat er af en toe wat linksige lieden een kolommetje mogen voeren (Spaink) en daartegenover anderen weer wat andere opvattingen mogen etaleren.

Holman heeft redelijk vaak een wijsgerige column en wisselt dat af en toe af met een aandoenlijk stukske over zijn kleinzoon en/of zijn hondje. Voorwaar, dat zit allemaal redelijk in elkaar, immers men kan niet altijd filosofisch en maatschappijkritisch zijn. Waarom de cabaretier Teeuwen ineens vanuit het niets via de krant een nergens op gebaseerde aanval pleegt op ons aller Theodor is mij volstrekt onduidelijk. Kinnesinne? Tijd om even bij te praten met Theodor, Hans! Een excuus is zeker op zijn plaats!

Nicolaas Scharn, Almere

Foei

Waar is Het Parool mee bezig, vroeg ik mij af toen ik het stukje van ene (?) Hans Teeuwen las. Vrijheid van drukpers zeker?! Maar om iemands persoonlijke verdriet in het belachelijke proberen te trekken... heb er geen woorden voor, behalve deze dan: foei Parool!

Marja Gartner, Purmerend

Toegevoegde waarde

Wat ik nooit gedacht had, is dan toch gebeurd: ik moest heel hard lachen om Theodor Holman. Of eigenlijk, ik moest heel hard lachen om de ingezonden brief van Hans Teeuwen over de column van Holman over zijn dode hond Moor. Eindelijk had de column van Holman dan toch toegevoegde waarde. Blijkbaar zijn de wonderen de wereld nog niet uit.

Paul Boltjes, Amsterdam

Verfijnde humor

Schreeuwlelijk Hans Teeuwen probeert in Het Parool columnist Theodor Holman, die gek was op z'n overleden hond Moor, neer te sabelen. Verwacht niet dat Theodor hierop reageert. Daar heeft hij te veel innerlijke beschaving voor. Vandaar dat ik maar reageer en ik kan niet nalaten om op te merken dat ik nog nooit hartelijk heb kunnen lachen om de door sommigen op handen gedragen cabaretier. Met zijn ingezonden brief bevestigt hij dat je voor echte, verfijnde humor bij anderen moet zijn.

Aart Stijntjes, Diemen

Emmer tranen

Wat een akelig stukje van Hans Teeuwen over de column van Theodor Holman over zijn overleden hond. Verveelde Teeuwen zich en wilde hij toch weer eens in de publiciteit komen? Moet je een verdrietig baasje nou zo in de zeik nemen? Om elke hond die ik moest laten inslapen heb ik een emmer tranen gehuild. Teeuwen staat bekend als een man met 'grove en absurde humor' - zie Wikipedia - maar humor ten koste van iemands gevoelens is ver over de grens! Mocht Holman dit lezen: man, ik hoop dat je hier lak aan hebt.

Wil Hille, Amsterdam

Oud zeer

Hans Teeuwen versus Theodor Holman over het missen van zijn hond Moor. Was dat nou nodig Teeuwen? Oud zeer...?

Dixie Solleveld, Amsterdam

Theodor Holman: Moor, omdat ik nooit genoeg van je kreeg en Hans Teeuwen: 'Mens en dier halen soms het goorste in elkaar naar boven'

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden