Lezersbrief

'Waarom touringcars op de Prins Hendrikkade?'

Paroollezer Kees de Voogd begrijpt niet waarom de Prins Hendrikkade dient als opstapplaats voor toeristen. 'Misschien is de dienst Verkeer nog niet uit- of afgestudeerd?'

Het Parool
Prins Hendrikkade Beeld ANP
Prins HendrikkadeBeeld ANP

Ik begrijp al jaren niet waarom de Prins Hendrikkade wordt gebruikt voor het laten in- en uitstappen van toeristen. Het schept onnodig ­gevaarlijke situaties op fietspaden, opstoppingen voor het doorgaande verkeer door in- en uitvoegende ­touringcars, en veel te veel drukte op de trottoirs voor het Victoria en Barbizon Hotel.

Op mijn suggestie om ­alles te verplaatsen naar het busstation aan de noordzijde van het Centraal Station, dat uiteindelijk toch is gemaakt voor transfers van mensen, wordt door de dienst Verkeer van de gemeente al minstens een jaar gestudeerd.

Ik was blij om te zien dat op Koningsdag de kiss & ride-zone bij het station werd gebruikt om toeristen in hun bussen naar de Keukenhof, Zaanse Schans, Volendam, Amsterdam Beach en Amsterdam Castle te laten stappen. Groot is mijn teleurstelling dat sinds 28 april alles weer bij het oude is, en ik vraag me echt af waarom. Misschien is de dienst Verkeer nog niet uit- of afgestudeerd?

Kees de Voogd, Amsterdam

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden