Han Lips

Waarom gaat Lauren Verster naar Ibiza van onze belastingcenten?

Doordeweeks schrijft columnist Han Lips hier over wat hem is opgevallen op televisie. Vandaag: loslopende wanhoop op feestend Ibiza.

Han Lips
Hoeveel lantaarnpalen zou het reisje van Lauren Verster kosten? vraagt tv-criticus Han Lips zich af. Beeld NPO
Hoeveel lantaarnpalen zou het reisje van Lauren Verster kosten? vraagt tv-criticus Han Lips zich af.Beeld NPO

Lips gebruikt niet graag de kreet 'van mijn belastingcenten', omdat hij zo inconsequent gehanteerd wordt. Nooit hoor je het iemand tegen een ambulance of straatlantaarn zeggen, al zou dat best leuk zijn.

Maar dat Lauren Verster op kosten van de Publieke Omroep vijf afleveringen lang in Lauren! Op Ibiza (NPO 3) op zoek mag naar vrijheid op het feesteiland deed zelfs Lips naar de wanhoopskreet grijpen.

Al meteen aan het begin, toen Lauren aankondigde: "In de komende weken ga ik op zoek naar vrijheid op een van de meest vrije plekken op aarde." Dat is dus net zoiets als zand zoeken in de Sahara.

"Wat is het geheim van Ibiza en waarom ervaren zoveel mensen hier de ultieme vrijheid?" vervolgde de presentatrice diepzinnig. "En kan ik dat gevoel ook vinden?" Nou, dat moet lukken in vijf afleveringen.

Sterker nog: aan het eind van de eerst uitzending had ze het vrije gevoel al te pakken, maar ze mag er dus nog vier weken blijven.

Maar goed, aflevering 1 - waarin Lauren het over 'in Ibiza' had, terwijl haar eigen programma toch echt 'OP Ibiza' heet - was een flinterdunne rondgang langs Ibizaclichés, van partyeiland tot Duitse hippies, onder wie een modeontwerpster die eruitzag als het zusje van Armand.

Lauren liet zich als overtuigd vegetariër zelfs een bontje aansmeren, waarmee ze zich kwalificeerde voor de titel van Dom Bontje 2016. Verder ging ze op zigeunerexcursie in een achterbuurt waar ze met stenen werd bekogeld die verdacht veel op stukken brood leken.

Toen ze door haar gids Barbel mee was genomen naar Barbels huis stelde Lauren de diepzinnige vraag: "Wat een leuk huis! Is dit jouw huis?" Eh, ja: ze heeft je namelijk net binnengelaten.

Dat deze serie is geproduceerd door Simpel Media verbaasde Lips dan ook niet. En nu allemaal: "Van onze belastingcenten!"

Reageren? hanlips@parool.nl

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden