Lezersbrief

'Voorkom fietsenchaos bij nieuwe metrostations'

Wordt het ook bij de nieuwe ­metrostations één grote fietsenbende of weet men de fiets van meet af aan in het gewenste ­gareel te houden, vraagt Marcel Gerritsen zich af in een ingezonden brief.

'Laat het niet ontsporen bij al die nieuwe metrostations' Beeld ANP
'Laat het niet ontsporen bij al die nieuwe metrostations'Beeld ANP

Omdat de Amsterdammer op zijn fiets naar trein- of metrostation zijn rijwiel het liefst op het perron zou achterlaten, zal de komende tijd voor de omgeving van de nieuwe ­metrostations het uur van de waarheid worden.

Wordt het ook daar één grote fietsenbende of weet men de fiets van meet af aan in het gewenste ­gareel te houden? Talrijke nieuwe blinkende fietsenrekken in onze buurt rond station Europaplein ­sieren de stilte voor de verwachte storm.

De vele lantaarnpalen, boompjes en vlaggenmasten van de RAI op het plein staan nu nog leeg om straks omhangen te worden met ­talrijke geketende fietsen. Alles lijkt hier nog te gaan mogen.

Het is ons als buurtbewoners uit vrees voor die bijna onvermijdelijke verrommeling daarom heel wat waard dat het de fietser hier ­duidelijk wordt gemaakt wat mag en wat niet mag. En dat handhaving, ­zoals wegknippen van fietsen, vanaf dag één consequent ter hand wordt genomen.

Laat het niet ontsporen bij al die nieuwe metrostations. Amsterdam en onszelf kennende, hebben wij er een zwaar hoofd in.

Marcel Gerritsen, Amsterdam

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden