Han Lips

Viel er nog wat te redden door Ferdy Roet van Stichting Loterijverlies?

Han Lips is columnist van Het Parool. Doordeweeks schrijft hij hier over wat hem is opgevallen op televisie. Vandaag: een goed verhaal in de late praatprogramma's.

Han Lips
Ferdy Roet bij Jinek Beeld KRO - NCRV
Ferdy Roet bij JinekBeeld KRO - NCRV

Wie in de ochtendkrant om wat voor reden dan ook met pek is overgoten, kan gelukkig dezelfde avond nog terecht bij een van de wasprogramma's op televisie om te kijken of er nog wat te redden valt. De redacties van de late praatprogramma's zijn niet zozeer vergevingsgezind, als wel tuk op het verhaal van mannen en vrouwen die zwaar onder vuur zijn komen te liggen.

Dat biedt mogelijkheden, moet ook Ferdy Roet hebben gedacht toen hij bij Jinek aanschoof. De oprichter van de Stichting Loterijverlies was in de ochtendkrant neergezet als een zwendelaar die de miljoenen die zijn achterban had opgehoest in de hoop op gerechtigheid, onder meer had aangewend voor de aankoop van een villa in Bergen en een knalgele Lamborghini.

Hier was duidelijk een goed verhaal nodig. Roet maakte weliswaar een montere indruk, maar slaagde er niet in de twijfel weg te nemen. De wasmachine begon zelfs vervaarlijk te schudden toen hij moest erkennen een belang te hebben in het buitenlandse callcenter dat twee miljoen euro van hem had gekregen om het contact te onderhouden met de aangesloten leden.

Eva Jinek was er duidelijk klaar mee, en ook de wilde reclameman met wilde baard aan tafel die een wild boek had geschreven over een wild leven, straalde uit dat hier helemaal niets meer aan te redden viel. De televisie had gesproken: schuldig!

Wilt u reageren op dit artikel? Dat kan! Scroll naar beneden om een reactie te plaatsen of stuur een mail.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden