Lezersbrief

'Vastgoedbazen aan banden? De investeerder lacht zich suf'

De handhaving op vastgoedbazen is nog niet intensief genoeg, vindt Margo van der Valk. 'De investeerder lacht zich suf,'  schrijft ze in deze ingezonden brief.

Het Parool
null Beeld anp
Beeld anp

Goed dat de gemeente zich inspant om vastgoedbazen aan banden te leggen en zo Amsterdam leefbaar te houden. De handhaving is echter lang niet intensief genoeg.

Als vve zijn ook wij geconfronteerd met een investeerder die alle (gedrags)regels aan zijn laars lapt. Nadat deze man een appartement in ons pand had gekocht, toverde hij de woning, waar vroeger één persoon woonde, om tot zes studentenkamers.

Begin september meldden wij hem bij de gemeente aan voor woonfraude - een panklare casus omdat we de contactgegevens van de investeerder en het bewijs van bewoning door zes jongens konden overleggen.

In de afgelopen maanden hebben de inspecteurs één huisbezoek afgelegd. Tevergeefs, want de studenten deden de deur natuurlijk niet open.

Na herhaaldelijke mails van onze kant hebben de inspecteurs aangegeven 'binnenkort' een tweede bezoek af te leggen. De investeerder lacht zich suf. Hij vangt sinds september 3600 (!) euro per maand.

Margo van der Valk, Amsterdam

Onderzoek naar Prins Bernard

Prins Bernhard jr. (47) heeft privé en met zijn bv's 349 adressen in Amsterdam en is daarmee een van de grootste vastgoedbonzen in Amsterdam. De verhuur gaat niet altijd even netjes.

De gemeente onderzoekt vermoedens van illegale verhuur aan te grote groepen door prins Bernhard en zijn zakenpartners. De huurders vrezen dat ze hun huis verliezen.

Ondertussen loopt er ook een onderzoek naar VVD-kamerlid Wybren van Haga.

Lees ook: Dit zijn de grootste spelers op de Amsterdamse vastgoedmarkt

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden