Han Lips

Twan Huys kan een triomfantelijk YES niet onderdrukken

Doordeweeks schrijft columnist Han Lips hier over wat hem is opgevallen op televisie. Vandaag: RTL Late Night met Roy Donders.

RTL Late Night Beeld RTL 4
RTL Late NightBeeld RTL 4

Kat in 't bakkie, hij komt! Twan Huys kan een triomfantelijk YES niet onderdrukken. Eindelijk is zijn redactie de concurrenten eens te snel af. Al sinds De Telegraaf het faillissement van Roy Donders aankondigde, heeft hij aangedrongen op de komst van de huispakkenkoning, de stylist van het zuiden, de paillettenprins en volkszanger uit Tilburg.

Twan heeft hoge verwachtingen van de in sommige kringen populaire kleermaker. Het is een emotioneel ­type, om niet te zeggen licht hysterisch. Hij hoopt op een tranendal. Kan hij meteen afrekenen met de kritiek dat persoonlijke gesprekken hem niet liggen. En met deze ­exclusieve gast kan Late Night het lekkerste voor het laatst bewaren. Dat zal de kijkcijfers goed doen!

Heeft iemand van de redactie dat gebalde vuistje gezien, trouwens? Dat was misschien wat overdreven. Roy Donders is geen Sting, geen Doutzen Kroes, het soort gasten dat naar College Tour kwam en waarmee Twan op de ­radar kwam bij RTL 4 als opvolger van Humberto Tan.

Maar je moet je zegeningen tellen. Al de hele week piest Late Night naast de pot. Philip Freriks zat bij Jeroen Pauw, net als Yvonne van Gennip. Doet ie goed. Wát?! Is Doutzen wel bij Humberto geweest?

Eenmaal in de uitzending valt het wat tegen. Trekken ('Dit was je grote droom, hè') en duwen ('Ben je nu berooid?'), het helpt allemaal niks. Roy is niet sip te slaan. Een vraag naar het overlijden van zijn grootouders en zijn verbroken relatie? ('Niet alleen zakelijk ben je getroffen...')

Medelijden dan? ('Ik zie aan je dat het moeilijk is voor je.') Sidekick Lex stelt eigenlijk dezelfde vraag ('Heb je nu helemaal niks meer?'). Dat schiet lekker op. Ze lijken ook wel erg veel op elkaar, Twan en zijn neefje Lex.

Roy blijft lachen. Hij gaat niet bij de huispakken neerzitten, volgens RTL Boulevard. Of ligt het toch aan Twan?

Reageren? hanlips@parool.nl

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden