Temptation Island leert: scheefpoepen is Vlaams voor vreemdgaan

Han Lips is columnist van Het Parool. Doordeweeks schrijft hij hier over wat hem is opgevallen op televisie. Vandaag: op Temptation Island wordt scheef gepoept.

Han Lips
Donderdag ging Marvin voor de bijl, op zijn verjaardag. Beeld RTL5
Donderdag ging Marvin voor de bijl, op zijn verjaardag.Beeld RTL5

We moeten het even over scheefpoepen hebben. Dat is Vlaams voor vreemdgaan. Althans, dat maakt Lips maar op uit Temptation Island. U weet wel: die 'ultieme relatietest' waar vier stelletjes zich gescheiden van elkaar op een van drank vergeven tropisch eiland uitleveren aan de avances van tien bloedmooie vrijgezellen. In België is daarover ­zoveel meer te doen dan in Nederland dat Vlaams er de voertaal is geworden.

Donderdag ging Marvin voor de bijl, op zijn verjaardag. Nou ja, het was al de tweede keer in vijf dagen dat hij wakker werd naast een andere vrouw. Na bloedmooie vrij­gezel Jill was het nu de beurt aan bloedmooie vrijgezel Chiara. Een verjaardag om nooit te vergeten, zei presentator Rick Brandsteder nog.

Aan de andere kant van het eiland zat zijn vriendin in zak en as. Hij was haar niet waard, concludeerde Marvin, die meteen zijn koffer wilde pakken. Alleen dankzij Rick kwam het zover niet. "Vind je niet dat je het avontuur moet afmaken?" zei hij. En: "Je moet een man zijn!" Precies, dacht Lips. Nog acht bloedmooie vrijgezellen te gaan.

Eerder was het al bloedmooie vrijgezel Jolyn die van zich deed spreken. "Ik ben hier om het hartje te breken," zei het Playboy-model. Haar moeder was trots op haar, zo bleek deze week in een Vlaamse krant. "Ik heb liever dat ze aan Temptation island meedoet en kan verleiden, dan aan Komen eten en zelfs geen ei kan bakken."

En dan heet ze ook nog Jolyn, alsof ze in de wieg gelegd is om mannen het hoofd op hol te brengen, tot wanhoop van hun geliefden. De rest van de avond met een wijsje in het hoofd gezeten, compleet met countrysnik. Jolyn. ­Jolyn. Jolyn. Joly-hy-hyn!

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden