Lezersbrief

'Te gek voor woorden dat we nog segregatie subsidiëren'

De staat moet religieus basisonderwijs niet financieren, stelde Roel Braeken afgelopen zaterdag in Het Parool. J. Stoffels reageert hierop in een lezersbrief: 'Iedereen weet dat dit soort scholen het gedachtegoed van onschuldige, jonge kinderen vergiftigt met haat, intolerantie en doctrines over sekse­ongelijkheid.'

Het Parool
'Het is te gek voor woorden dat we nog steeds segregatie subsidiëren met gemeenschapsgeld en zo integratieweigeraars in de kaart spelen' Beeld anp
'Het is te gek voor woorden dat we nog steeds segregatie subsidiëren met gemeenschapsgeld en zo integratieweigeraars in de kaart spelen'Beeld anp

Het pleidooi voor afschaffing van het bijzonder onderwijs door ­basisschooldirecteur Braeken afgelopen zaterdag op Het Hoogste Woord is me uit het hart gegrepen.

Het is te gek voor woorden dat we nog steeds segregatie subsidiëren met gemeenschapsgeld en zo integratieweigeraars in de kaart spelen. Naar mijn mening betekent integratie het afstand doen van die onderdelen van je cultuur die onverenigbaar zijn met de cultuur van het land waar je woont.

In dit geval gaat het om de pijlers van onze beschaving: de universele rechten van de mens, elementaire vrijheden en de grondbeginselen van de democratie. Als mensen zich hieraan weigeren te conformeren, wil dat niet zeggen dat we ons daarbij moeten neerleggen en zaken als ritueel slachten en segregerend onderwijs moeten toestaan.

Neem de foto bij het artikel: gehoofddoekte meisjes van 4 à 5 jaar oud (!) die over het schoolplein van As Siddieq lopen. Op deze school, waar kinderen niet mogen dansen en naar muziek mogen luisteren, is gesegregeerd onderwijs de norm.

Iedereen weet dat dit soort scholen het gedachtegoed van onschuldige, jonge kinderen vergiftigt met haat, intolerantie en doctrines over sekse­ongelijkheid.

Toch wordt elke wetsvoorstel uit liberale hoek om het bijzonder onderwijs op te heffen, systematisch geblokkeerd door andere partijen. Diezelfde partijen reageren echter verbaasd als de radicalisering weer blijkt te zijn toegenomen.

J. Stoffels, Amsterdam

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden