Han Lips

Tante Yvon als beschermheilige der boeren

Han Lips
null Beeld npogemist.nl
Beeld npogemist.nl

'86 boeren, 44 baby's, meer dan tienduizend brieven, meer dan 325 miljoen kijkers en meer dan twintig 'Lucky's'.'

Matthijs van Nieuwkerk dreunde de cijfers op in een poging het enorme succes van Boer zoekt vrouw te onderstrepen. Opvallend dat je volgens 'De wereld draait door' succes kunt afleiden aan het aantal keren dat 'Lucky TV' de draak met je heeft gestoken. De term 'Lucky' vormt duidelijk onderdeel van het vakjargon van de DWDD-redactie. Maar is het ook al een ding tussen BN'ers onderling? Dat je er dan pas echt bijhoort: 'Ben jij al geluckyd?' Volgend jaar in de 'Dikke van Dale'?

Afijn, Yvon Jaspers mocht weer eens aanschuiven bij Matthijs, omdat 'Boer zoekt vrouw' tien jaar bestaat, het nieuwe seizoen in januari start en er volgende week een terugblikshow is. Yvons bezoek werd een knusse aangelegenheid. De boeren voelen als familie voor Yvon. 'Als ik een baby van een boerin vast heb, voelt het alsof ik een nichtje in mijn armen houd.' Maar Yvon kan het niet allemaal meer bijhouden. 'Het zijn te veel boeren geworden.' Toch wist ze de namen van de boeren die Matthijs haar voorschotelde, feilloos op te lepelen. Ze nam het ook voor ze op. 'Je doet mee aan dit programma voor de liefde.'

Tante Yvon als beschermheilige der boeren. Boerengezinnen zullen in de toekomst in plaats van een Mariabeeldje een servies van Yvon in de vitrinekast hebben staan. Boerinnen zullen hun kleinkinderen vertellen: het begon allemaal met Tante Yvon.

Han Lips is tv-criticus bij Het Parool. Contact: hanlips@parool.nl

Wil je reageren op dit artikel? Dat kan! Scroll (een beetje) naar beneden om een reactie te plaatsen.

undefined

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden