Han Lips

Sven Kockelmann moest tekst en uitleg geven aan Tinkebell

Han Lips is columnist van Het Parool. Doordeweeks schrijft hij hier over wat hem is opgevallen op televisie. Vandaag: Sven Kockelmann versus Katinka Simonse alias Tinkebell.

Han Lips
Het was op voorhand een schitterend affiche: Katinka Simonse versus Sven Kockelmann Beeld Screenshot NPO
Het was op voorhand een schitterend affiche: Katinka Simonse versus Sven KockelmannBeeld Screenshot NPO

Het was op voorhand een schitterend affiche. Katinka Simonse, de kunstenares die van haar huisdier een handtasje maakt, versus Sven Kockelmann, de interviewer die zijn gasten tot bloedens toe zou afranselen om de waarheid boven tafel te krijgen, mocht het Wetboek van Strafrecht hem die ruimte geven.

De eerste punten waren voor Simonse, die Kockelmann verraste door de eerste vraag af te dwingen: waarom komen er eigenlijk zo weinig vrouwen in zijn programma Oog in Oog? What the fuck, voegde ze er aan toe.

Kockelmann leek van zijn stuk gebracht. Hij was zijn eerste vraag kwijt en moest in zijn rol als grootinquisiteur ook nog eens tekst en uitleg gaan geven aan de verdachte.

De interviewer herstelde zich knap met een vragenvuur over de campagne die Simonse voert voor een van oorlogsmisdaden verdachte vluchteling die eerder dit jaar opdracht kreeg het land te verlaten. Meesterlijk was zijn diepe zucht, toen de kunstenares tot drie keer toe weigerde een volgens hem onwrikbaar feit als zodanig te bevestigen.

Veel wijzer werd de kijker er niet van, maar het was een heerlijk potje bekvechten. Lips stelde zich voor dat de twee, na het doven van het rode lampje, elkaar nog even zwijgend aankeken. Dan: een voorzichtige glimlach. 'Dat was heerlijk, Sven,' zegt Katinka tevreden. Sven steekt twee sigaretten tegelijk op en geeft er een aan Katinka. 'Heb jij ook zo'n honger?'

Wilt u reageren? Dat kan. Scroll naar beneden om een reactie te plaatsen of stuur een mail.

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden