Han Lips

Sepultura-fan Jo schrok zich laveloos van de aanrijding op Jamaica

Doordeweeks schrijft columnist Han Lips hier over wat hem is opgevallen op televisie. Vandaag: Was Ik Maar Thuis Gebleven.

Karin en Jo vertelden over een ongeluk in Jamaica. Beeld SBS
Karin en Jo vertelden over een ongeluk in Jamaica.Beeld SBS

Een tv-programma met de naam Was Ik Maar Thuis Gebleven roept op voorhand beelden op van de vertrouwde klachten over een in het water gevallen zomervakantie: kamers met uitzicht op een blinde muur, honds personeel dat weigert Nederlands te spreken en een met schimmel overwoekerde badkamer.

Dat ongemak kennen we nu allemaal wel, dus ging Eddy Zoëy op zoek naar de echte verschrikkingen.

In Sittard blikte hij met Karin en Jo terug op een vakantie op Jamaica, waarvan Jo vijf dagen in de gevangenis had doorgebracht na een aanrijding met dodelijke afloop.

Jo, nog steeds bleek: "We schrokken ons laveloos."

De Limburger was niet de oorzaak van de aanrijding, maar werd er wel verantwoordelijk voor gehouden. Jo is fan van Sepultura en dus wel wat gewend, maar het verblijf in een vreemd land in een cel met acht gevangenen was ook hem te machtig. "Vijf betonnen bedden en een toilet voor de kleine boodschap," omschreef hij het logies.

Het verhaal van Karin en Jo werd geïllustreerd met filmpjes die tamelijk lukraak van internet leken geplukt. Bij een anekdote over een taxi zagen we een rappende taxichauffeur met dreadlocks. De opgewonden omstanders na het ongeluk hadden verdacht veel weg van woedende demonstranten in een of andere zwarte volkswijk.

De belevenissen van Karin en Jo waren nog maar het begin van het dia-avondje van SBS6. Daarna kwamen nog de verhalen over een gezin dat kamperend in een verschrikkelijke storm verzeild was geraakt en over een baby die op vakantie in Californië plotseling ernstige hartproblemen leek te hebben en een donorhart nodig had.

Erg deprimerend allemaal, en het verbaasde niet dat het programma geen sponsor had gevonden in een van de vele touroperators, maar mogelijk was gemaakt door een laxeermiddel op natuurlijke basis.

Reageren? hanlips@parool.nl

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden