Lezersbrief

'Schrappen brievenbussen gaat ten koste van ouderen'

Wil van Soest van de Ouderenpartij roept PostNL op om het schrappen van de brievenbussen te heroverwegen. 'Gun iedereen de vreugde van het versturen en ontvangen van een kaartje!'

Het Parool
null Beeld ANP
Beeld ANP

Bijna de helft van de brievenbussen in de stad wordt door PostNL geschrapt; van de 675 bussen blijven er 361 over, schreef Het Parool deze week. De afstand tot een brievenbus mag oplopen tot een kilometer.

Ik word verdrietig als ik dit lees. Iedereen die jarig is, weleens ziek geweest is of een huwelijksjubileum viert, weet hoe fijn het is om een kaartje te ontvangen. Een hart onder de riem, een feestelijke felicitatie of een welgemeend medeleven lenen zich het beste om aan het papier toe te vertrouwen.

Het opschrijven van gevoelens en de spanning van het openen van de envelop zijn emoties die van alle tijden zijn. Dit alles dreigt te verdwijnen door de commerciële belangen van PostNL. Het bedrijf dat ooit begon als de PTT en dienstbaar was aan de samenleving, laat diezelfde samenleving nu een halve marathon lopen om een kaartje te versturen.

Natuurlijk snap ik dat door de digitalisering minder poststukken bezorgd worden. Ik begrijp ook dat er daarom maatregelen genomen moeten worden. Maar waarom gaan deze maatregelen ten koste van de zwaksten in onze samenleving? De ouderen en mindervaliden die niet in staat zijn een kilometer naar een brievenbus te lopen.

Het zijn juist deze mensen die nog met regelmaat kaartjes en brieven versturen. We kunnen de klok erop gelijk zetten dat door het verdwijnen van de brievenbussen nog minder post verstuurd zal worden. Is de volgende stap dan dat alle bussen verdwijnen? Wordt de wens dan de vader van de gedachte bij PostNL?

Ik ben zelf 82 jaar, werk op een iPad, doe alles online en heb een iPhone. De wereld draait door en daar ben ik dagelijks onderdeel van. Voor sommigen gaat het echter te snel. Ik roep PostNL op om het schrappen van de brievenbussen te heroverwegen. Dat doe ik omdat ik iedereen de vreugde gun van het versturen van een kaartje, maar nog meer van het ontvangen ervan!

Wil van Soest, lijsttrekker 50Plus/Partij van de Ouderen

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden