Han Lips

Schildpad Luis voorspelt de uitslag tijdens het voorgeborchte der beschouwingen

Han Lips
Van Gelder en Van Marwijk Beeld web-upload
Van Gelder en Van MarwijkBeeld web-upload

Mogen die wedstrijden dan eindelijk beginnen?

De Partij van de Dieren heeft kanttekeningen geplaatst bij schildpad Luis die in de tuin van de Nederlandse ambassade in Brazilië mag kiezen uit twee slablaadjes en daarmee uitslagen voorspelt. De PvdD wil dat Luis wordt vrijgelaten. De ambassade zegt dat de tuin vijf voetbalvelden groot is.

RTL heeft de mannen van ­VI Oranje, die zitten te zweten in een strandtent in Scheveningen. De NOS zit daar 10.000 kilometer vandaan: Jack van Gelder had gisteravond een gesprek met oud-bondscoach Bert van Marwijk vanaf het strand van Copacabana. De ene boulevard is de andere niet. Het gaat niet gebeuren, maar wat zou René van der Gijp een uitstekende gast voor de NOS zijn geweest, dachten we opeens. Hij zit nu voor eeuwig gekoppeld aan Johan Derksen, die zo tevreden is over het feit dat hij Van Gaal een 'idioot' heeft genoemd, dat hij dat de komende weken elke avond gaat herhalen. Het begint sleets te worden.

We zitten in het voorgeborchte der beschouwingen, waarin de korte afstand die Oranje naar het trainingscomplex moet afleggen wel eens 'in ons voordeel kan werken'. Verder noteerden we: 'Je hebt een beetje geluk nodig.' 'Spanje heeft de wil om te winnen.' 'Chili is een Zuid-Amerikaans land met een Zuid-Amerikaanse mentaliteit.' 'Angst is een slechte raadgever.' 'Zo'n eerste wedstrijd is onvoorspelbaar.'

Doe er uw voordeel mee. Vanavond begint het.

Han Lips is sinds begin jaren '90 tv-criticus bij Het Parool. Vanaf nu verschijnt zijn dagelijkse bijdrage ook online. Lips is te bereiken op hanlips@parool.nl.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden