Han Lips

RTL Late Night teert op BN'ers, die het niet nodig heeft

Han Lips
null Beeld RTL Late Night
Beeld RTL Late Night

Het ding met RTL Late Night is: iets is pas een onderwerp als er een BN'er kan aanschuiven. Het mag aan tafel best gaan over het Rode Kruis, wiens medewerkers door alle brandhaarden steeds meer gevaar lopen, maar dat moet dan wel met Floortje Dessing. Openingsvraag van Humberto Tan aan Dessing: 'Floortje, merk jij iets van de toegenomen spanningen, zodat je gehinderd wordt in je reizen?'

Ook aan tafel: de hoogbejaarde mevrouw Van Kooten, die graag wilde zweefvliegen. Maar dan zit Gordon weer naast haar. Het derde setje is Kyteman en de negentienjarige Vera van Dijk. Het meisje is doof, maar door een implantaat kan ze sinds enkele jaren toch geluid opvangen, en speciaal voor haar maakte Kyteman een concert. 'Dat project was niet aan dovemansoren gericht.' (De voice-over kon het niet laten.)

Van Dijk: 'Je moet leren luisteren. Je kunt zeggen: ik ben twee keer geboren.'

Het gezicht van mevrouw Van Kooten terwijl Van Dijk dat vertelde, de pure ontroering, is het bes­te moment van de uitzending. Het is maar een tussenshot, en bovendien zit Gordon ernaast ontroering te spelen. Lips wil maar zeggen: RTL Late Night heeft al die BN'ers niet nodig.

En wat Humberto Tan niet nodig heeft: de gebarentolk spelen terwijl hij met een doof meisje praat. 'Ze snapt het niet,' en dat met wapperende handjes. Hij deed het tot twee keer toe.

Han Lips is tv-criticus bij Het Parool. Contact: hanlips@parool.nl

Wil je reageren op dit artikel? Dat kan! Scroll (een beetje) naar beneden om een reactie te plaatsen.

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden