Reageren? Zo stuurt u een brief of opiniestuk naar Het Parool

Het Hoogste Woord is het platform voor opinie en debat van Het Parool. Lezers en auteurs zijn nadrukkelijk uitgenodigd om een bijdrage te leveren aan de discussie over de actualiteit, nieuwe onderwerpen op de agenda te zetten of te reageren op eerdere (opinie)stukken.

De opiniepagina in Het Parool: links een ingezonden opiniestuk (maximaal 650 woorden), in de middenkolom ingezonden brieven (maximaal 200 woorden).Beeld Screenshot

Artikelen over Amsterdamse onderwerpen als toerisme, huizenprijzen of criminaliteit krijgen veel ruimte, maar omdat Het Parool als Amsterdamse krant een blik op de wereld wil bieden, hebben ook stukken over (inter)nationale onderwerpen onze grote interesse. Daarnaast zijn bijdragen op het gebied van kunst, cultuur, sport en wetenschap zeer welkom.

De redactie streeft naar een evenwichtige opiniepagina, die divers is in zowel onderwerpen en meningen als auteurs. Wij nodigen ook beginnende opinie-auteurs van harte uit hun meningen met ons te delen. Dat kan op de volgende twee manieren:

1. In de vorm van een ingezonden brief, die reageert op een publicatie van Het Parool, in de papieren krant of online. Ingezonden brieven zijn maximaal 200 woorden. Bij uw brief (het liefst als platte tekst in een e-mail) ontvangen wij graag uw volledige naam en woonplaats.

2. In de vorm van een opiniestuk, waarin u uw mening geeft over de actualiteit, of een eigen onderwerp agendeert. Opiniestukken zijn in de regel niet langer dan 650 woorden. Bij uw artikel ontvangen wij graag een rechtenvrije profielfoto en een korte biografie.

U kunt uw bijdrage richten aan hethoogstewoord@parool.nl. Vanwege het grote aantal berichten dat wij dagelijks ontvangen, kunnen wij niet alle post persoonlijk behandelen. Als u binnen 3 werkdagen geen reactie van ons ontvangt, kunt u ervan uitgaan dat uw bijdrage niet wordt geplaatst en staat het u vrij uw brief of artikel aan een ander medium aan te bieden.

Wij behouden ons het recht voor uw brieven en artikelen in te korten, maar nemen bij ingrijpende wijzigingen altijd contact met u op.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden