PlusLezersbrieven

Opinie: ‘Zo gaan we allemaal met onze voetjes stampen als we iets niet binnen 10 minuten hebben

Dit zijn de ingezonden brieven van vandaag. Ook een bijdrage leveren? Lees hier hoe dat kan.

Het Parool
null Beeld Getty Images/EyeEm
Beeld Getty Images/EyeEm

Snelle boodschappen

Ik vraag me af wat de pedagogische waarde is van een reclame waarin een kleuter helemaal over haar toeren raakt omdat er geen pannenkoeken zijn. Gelukkig kan Flink de pannenkoeken binnen 10 minuten bezorgen om de kleuter tot bedaren te brengen. Ook een reclame van een totaal gefrustreerde volwassene gezien. De kaas was op. Gelukkig kan de kaas binnen 10 minuten worden thuisbezorgd. Zo worden we allemaal verwende kinderen die met hun voetjes gaan stampen als we iets niet binnen 10 minuten in handen kunnen krijgen. Mijns inziens een zorgelijke ontwikkeling.

Harmen Hart, Amsterdam

Survival of the fittest

Jammer dat ons onderwijs zo belabberd is dat ook deze briefschrijver in de krant van maandag weer de term ‘survival of the fittest’ niet begrijpt. Het staat voor ‘overleving van de best geadapteerde’. Heeft niks met fit zijn te maken. Wat dat betreft, is het dus nu zo dat de maatschappij die het best om kan gaan met de effecten van de pandemie uiteindelijk het meest succesvol zal blijken. Daar valt een hoop over te zeggen, maar wat Julius Moorman erover zegt, is dus meer ‘tang op varken’ dan een zinvol betoog.

Diederik van der Staay, Amsterdam

Mondkapjes

Ik lees zojuist het advies van het OMT om medische mondkapjes te dragen in plaats van niet-medische. Als de voorlichting van VWS nu eerst eens aandacht zou besteden aan hoe het mondkapje te dragen. In de winkels zie ik 80 procent van de mensen het masker onder de neus dragen. En winkelpersoneel draagt vaker niet dan wel een masker. Het zoveelste advies, maar het motto van de meeste mensen is: ‘dat maak ik zelf wel uit!’ En natuurlijk lopen de besmettingen dan torenhoog op ondanks onze lockdown.

Ilona Dekker, Nieuwegein

Petje af voor Holman

Je zult toch dagelijks een column moeten inleveren waarin je je mening geeft over veelal onderwerpen, die op dat moment spelen. Ik zou na veertien dagen bij de psychiater zitten. Alleen al die vervloekte deadline. Theodor Holman laat zich door niets en niemand afleiden. Hij volgt het nieuws in deze roerige tijden, geeft zijn mening en doet dat op onnavolgbare wijze. Over Rutte: “Van bokser naar boksbal.” Hoe kom je erop. Zie niet uit naar het nieuws, dat ons dit jaar te wachten staat. Gelukkig hebben we Theodor. Hij denkt na, formuleert zorgvuldig en gelukkig blijft het gissen welke partij zijn voorkeur heeft. Theodor, mag ik je veel inspiratie toewensen.

Aart Stijntjes, Diemen

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden