Lezersbrieven

Opinie: ‘Wimbledon begint met 4 Nederlanders, niet met 3 Nederlandse mannen’

Dit zijn de ingezonden brieven van vandaag. Ook een bijdrage leveren? Lees hier hoe dat kan.

Het Parool
null Beeld Getty Images/EyeEm
Beeld Getty Images/EyeEm

‘Vergeet de vrouwen op Wimbledon niet’

Zeer teleurstellend dat een krant als Het Parool op de voorpagina maandag kopt ‘Wimbledon begint met 3 Nederlandse mannen in het enkelspel’. Waarom wordt Arantxa Rus vergeten? Er zou moeten staan ‘Wimbledon begint met 4 Nederlanders in het enkelspel’, want dat zijn de feiten! Arantxa Rus bezet een prima plek 86 op de WTA ranglijst. Onterecht dus dat in het artikel de heren de credits krijgen het Nederlandse tennis uit het slop te trekken. Een gemiste kans om mannen en vrouwen in de sport gelijk te behandelen. Had ik niet verwacht van juist Het Parool.
Dominique Colen, Amsterdam

‘Ultrafijnstof als doodsoorzaak: is dat ooit vastgesteld?’

In Het Parool van 28 juni wordt in het bericht over ultrafijnstof door Paula Bronsveld van TNO gesteld dat ‘waarschijnlijk juist die allerkleinste vervuilingsdeeltjes in de lucht voor de grootste gezondheidsschade zorgen’. Bij mijn weten is nog nooit door een arts ultrafijnstof als doodsoorzaak vastgesteld. Natuurlijk moeten we streven naar een zo schoon mogelijke lucht, maar laten we er voor waken weer allerlei onhaalbare nieuwe normen in te voeren. De bijbehorende bureaucratie zal weer enorm zijn en de winst, als die er al is, zeer beperkt.
Erik-Jan Haanraadts, Amsterdam

Vet leuk

Uit de krant van zaterdag een nieuw woord geleerd: de redactionele term ‘vetje’ (uit de rubriek Punten en komma’s). Een kort, vetgedrukt stukje over een niet al te ingewikkeld en ‘naast het nieuws staand’ onderwerp. Een luchtig én actueel weetje, dat op pagina 2 of 3 een broodnodig en vaak hilarisch tegenwicht vormt voor de lawine van narigheid die dagelijks over ons heen komt.

Laat het nou juist die ‘vetjes’ zijn die ik regelmatig gebruik in mijn Nederderlandse lessen aan nieuwkomers bij Boost in de Transvaalbuurt! Ter leering ende vermaeck. Inmiddels heb ik er al heel wat verzameld. Van de nog verre van geperfectioneerde Japanse bananenpellende robot en het NK papieren vliegtuigjes gooien tot de in de trein gevonden kunstbenen en andere rariteiten die nu in het Spoorwegmuseum te zien zijn en een Ferrari die, na 26 jaar in Amsterdamse IJ-drek, uiteindelijk in Litouwen terecht is gekomen. Allemaal vet leuk lesmateriaal! Bedankt daarvoor, ook namens mijn cursisten bij Boost.
Vibeke Ferrée, Amsterdam

‘Bay Area ontwikkelen: dat snijdt hout’

Ondernemend Amsterdam (Oram) duidt bij monde van Kees Noorman de Gemeente Amsterdam op de urgentie van de ontwikkeling van Bay Area. De motivatie snijdt aan alle kanten hout. Dit kan – in samenhang met een railverbinding richting Almere/Groningen – de werkgelegenheid binnen Amsterdam op peil houden en de stad behoeden voor eentonigheid. Wonen en nabij kunnen werken klinkt velen als muziek in de oren.
Peter van Haagen, Amstelveen

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden